Header Ads

Header ADS

¨ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ¨:Ανακοίνωση Υποψηφιότητας στο Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων


(1η) Εμφάνιση στο Μέσο μας

Γεννήθηκα το 1977 στον Ποταμό Κυθήρων. Πρωτότοκος γιος της πολύτεκνης οικογένειας του εναερίτη υπαλλήλου της ΔΕΗ Παναγιώτη και της Φωτούλας, πέρασα τα παιδικά του χρόνια στο νησί μέχρι την αποφοίτησή μου από το Γενικό Λύκειο Κυθήρων. Έναν χρόνο αργότερα εισάχθηκα μεταξύ των πρώτων στο Τμήμα Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης, της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθηνών (νυν Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής), από όπου  αποφοίτησα το 2001 με βαθμό απολυτηρίου Λίαν Καλώς. Το 2002 επέτυχα  μέσω των κατατακτήριων εξετάσεων να εισαχθώ πρώτος στην Σχολή των Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, από όπου και αποφοίτησα το 2007 με βαθμό Άριστα. Από το 1995 μέχρι και σήμερα, διατηρώ με την οικογένειά μου στην Χώρα των Κυθήρων επιχείρηση  χειροποίητων αναμνηστικών ειδών. Την άνοιξη του 2008 επέστρεψα  μόνιμα στα Κύθηρα και ίδρυσα με τον αδερφό του Σωτήρη την Κατασκευαστική και Μελετητική Εταιρεία Μ3 (Μαγουλάς και Συνεργάτες) μέσω της οποίας έχουμε σχεδιαστεί, αδειοδοτήσει και υλοποιήσει μερικά από τα πιο πρωτοποριακά τεχνικά έργα των τελευταίων 50 ετών στα Κύθηρα. To 2015 ίδρυσα την startup SempreViva Kythera που δραστηριοποιείται στην τυποποίηση και εμπορία εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου και άλλων τοπικών προϊόντων και την εξαγωγή αυτών σε χώρες του εξωτερικού. Μιλάω άριστα την αγγλική γλώσσα και είμαι γνώστης της ιταλικής. Έχω ταξιδέψει σε πολλές χώρες γιατί αγαπώ το ταξίδι, με γοητεύει να γνωρίζω άλλους τόπους και να γνωρίζω την αρχιτεκτονική, την ιστορία και την κουλτούρα των λαών τους. Στον ελεύθερο χρόνο μου ασχολούμαι με την ζωγραφική, την φωτογραφία και τον αθλητισμό. Είναι παντρεμένος με την Εύη Δαπόντε και έχουμε αποκτήσει δυο γιους.

Στην αυτοδιοίκηση, στον Δήμο Κυθήρων υπηρέτησα για τέσσερα χρόνια τις Τσιριγώτισσες και τους Τσιριγώτες, με αίσθημα ευθύνης και στάθηκα συνεπής στα καθήκοντα του Δημοτικού Συμβούλου. Αγωνίστηκα με όλες μου τις δυνάμεις για να υπάρχει διαφάνεια, δίκαιες πολιτικές για όλους, περισσότερη δημοκρατία στον θεσμό και ανταπόκριση στις ανάγκες της καθημερινότητάς μας.

Θέλω να δηλώσω σε κάθε πολίτη, ότι δεν είναι εύκολο να παλεύεις απέναντι σε παγιωμένες παλαιοπολιτικές συνήθειες, κλειστές διαδικασίες με αποφάσεις που χαρακτηρίζονται από την έλλειψη ευρείας δημοκρατικής συναίνεσης. Έδωσα μάχες όσο μπορούσα, σε μία δύσκολη περίοδο, με πρωτόγνωρες συνθήκες για την άσκηση των πολιτικών μου καθηκόντων. Έφτασα ως εδώ με καθαρή και ήρεμη τη συνείδησή μου, κερδίζοντας εμπειρίες και συμμάχους για τους αυριανούς καθημερινούς μας αγώνες. Πιστεύω στην ομαδική δουλειά και τη συνεργασία, με ανθρώπους δοκιμασμένους στην καθημερινή ζωή, την αγορά, την εργασία και την επιστήμη.

Γι’ αυτό αποφάσισα να στηρίξω ένα πολυτασικό, δημιουργικό, δημοκρατικό ψηφοδέλτιο με εξαιρετικούς ανθρώπους και επικεφαλής τον Ζαχαρία Σουρή που εκφράζει όλους αυτούς μαζί, μιας και είναι κι εκείνος ένας καθημερινός αγωνιστής της ζωής, με περγαμηνές στον επαγγελματικό στίβο και την κοινωνία μας. Ναι, όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε να αλλάξουμε τα νησιά μας και να τα ξαναζωντανέψουμε. Μπορούμε γιατί ζούμε εδώ με τις οικογένειές μας, τους φίλους μας και ξέρουμε από πρώτο χέρι τις αγωνίες κάθε Τσιριγώτισσας και Τσιριγώτη, κάθε Αντικυθήριου και κάθε Αντικυθήριας.

Έχουμε την γνώση, το όραμα και την δύναμη, ώστε από αύριο κιόλας να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας και να πετύχουμε. Αξίζουμε πολλά περισσότερα από όσα ονειρευόμαστε ο καθένας ξεχωριστά και Όλοι Μαζί.

Σας ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.