Header Ads

Header ADS

«Περιφρόνηση με …..αποχή!!!»



Κωνσταντίνος Λουράντος

 «Περιφρόνηση με …..αποχή!!!»

Μάλλον δεν κατάλαβαν το μήνυμα… Το πήραν βέβαια, αλλά το διάβασαν όπως ο καθενας τον βόλευε…
Δεν τολμούν να κάνουν ούτε την απλή αναγωγή των αποτελεσμάτων στο σύνολο των ψηφοφόρων.. Πόσοι δηλαδή από το σύνολο των ψηφοφόρων, τους ψήφισαν ΘΕΤΙΚΑ.
Το 60% ΔΕΝ ψήφισε … Απαξίωσε την διαδικασία… Και ψήφισαν μόνο 40 στους 100…
Αποτελέσματα λοιπόν ΘΕΤΙΚΩΝ ΨΗΦΩΝ στο σύνολο του εκλογικού σώματος:
ΝΔ: 11,32
ΣΥΡΙΖΑ: 5,96
ΠΑΣΟΚ: 5,12
ΕΛ. ΛΥΣΗ: 3,72
ΚΚΕ: 3,70
ΝΙΚΗ: 1,88
Πλεύση: 1,36
Φωνή Λογικης: 1,22
ΛΟΙΠΟΙ: 5,85
Για πρώτη φορά διεξήχθησαν ελεύθερες εκλογές στην χώρα μας, κατά τις οποίες αυτοί που ψήφισαν ήταν συντριπτικά λιγότεροι από αυτούς που απείχαν!
Και για αυτο το γεγονός, ουδείς από τους κοινωνικούς φορείς ή απλούς «αρμόδιους» ευαισθητοποιείται. Πρόκειται για μια οριακή στιγμή της κοινοβουλευτικής μας Δημοκρατίας και καλό θα ήταν να μη χρησιμοποιεί κανείς τις παραδοσιακές δικαιολογίες για να υποβαθμίσει το φαινόμενο. Όπως η υψηλή θερμοκρασία, η επέλαση των λουομένων στις παραλίες, η αποσύνδεση των ευρωεκλογών από τις εθνικές εκλογές μας.
Στην ουσία δεν είχαμε εκλογές.…
Και εδώ είναι το παράδοξο. Για να θεωρηθεί έγκυρο ένα δημοψήφισμα που προκηρύχθηκε για κοινωνικούς λόγους, θα πρέπει να έχει την ψήφο του 50% των του εκλογικού σώματος.
Και χθες το 60% δεν προσήλθε στις κάλπες. Πώς μπορεί να θεωρηθεί τουλάχιστον αντιπροσωπευτικό το αποτέλεσμα αυτων των εκλογών; Και πως μπορούν τα κόμματα να βγαίνουν και να μιλάνε για «μηνύματα» που δήθεν πήραν, όταν το κυριότερο μήνυμα της αποχής δεν το έχουν καν καταλάβει; Όλοι ικανοποιημένοι, σαν να μην συνέβη κάτι, όπως γίνονται στις φοιτητικές εκλογές όπου όλοι έχουν … κερδίσει!
Το μήνυμα έχει μόνο μια λέξη και οφείλουν να αντιληφθούν άμεσα το νόημα της: Περιφρόνηση!
Ο δε … πολυτραυματίας της χθεσινής «αναμέτρησης» είναι το κυβερνών κόμμα, του οποίου ο Προεδρος και Πρωθυπουργός της Χώρας, εξέλαβε το αποτέλεσμα ως μήνυμα «εμπιστοσύνης» των πολιτών στο πρόσωπο του!
Δεν αναφέρομαι στην ανύπαρκτη εκ των πραγμάτων αντιπολίτευση, γιατί η έννοια της «περιφρόνησης» συμπεριλαμβάνει και τους ίδιους.
Αναφέρομαι σε ένα σύστημα που εξέθρεψε την αλαζονεία και αναδεικνύει συνεχώς μια εφεκτιακή τακτική στα εθνικά θέματα… σαν να μη θέλει αυτό το σύστημα να στεναχωρήσει κανέναν….
Και αυτό το σύστημα δεν αλλάζει ούτε με ευχολόγια, ούτε με αποχές… Αλλάζει με αρνητική προς αυτό ψήφο… και με εμπιστοσύνη σε κάτι νέο με αρχές αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας…
ΣΗΜ: το … «όλοι ευχαριστημένοι», σημαίνει απλά «χαρά» για την διατήρηση της «καρέκλας» και των απολαβών, σαν αυτό να είναι το μόνο γι αυυους ζητούμενο…
Όλες οι αντιδράσεις:
«

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.