Header Ads

Header ADS

Απάντηση-χαστούκι στην αλαζονεία του 41%: Κάτω από τον πήχη η ΝΔ και προσωπική ήττα του Μητσοτάκη



Πάνω από 13 εκλογικές μονάδες σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του 2023 (Ιούνιος) χάνει η ΝΔ, καθώς στη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση των ευρωεκλογών, η κοινωνία έδειξε με εμφατικό τρόπο την τεράστια της δυσαρέσκεια για την ακρίβεια και τις πολιτικές αλαζονείας που ακολουθεί η γαλάζια παράταξη.

Προσωπική ήττα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Μάλιστα, την ήττα αποδέχτηκε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, που είχε θέσει σαν πήχη το 33%. Ο ίδιος δήλωσε μετά τη δημοσιοποίηση της εκτίμησης ψήφου ότι «το κόμμα μας δεν έφτασε στο στόχο που είχαμε θέσει. Παρά τις δικές μου προσπάθειες έλειψε ο ουσιαστικός προβληματισμός για τα ευρωπαϊκά ζητήματα». Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε ως  πρωτοφανή την αποχή, ενώ σημείωσε για τους πολίτες ότι «ακούω την φωνή τους και την εντολή τους», προσθέτοντας παράλληλα, ότι το μήνυμα των πολιτών ήταν ότι «σας εμπιστευόμαστε αλλά προσπαθήστε περισσότερο για να πάμε πιο κοντά στην Ευρώπη».

Επίσης, αφού τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα σταθερότητας στη χώρα είπε ότι «οι ευρωεκλογές γίνονται αφετηρία μίας νέας διαδρομής μέχρι το 2027» και ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν οι αστοχίες.

Η ΝΔ χάνει 1.100.000 ψήφους σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του 2023

Ένα στοιχείο που αποτυπώνει με τον πιο εμφατικό τρόπο την τεράστια πολιτική φθορά που έχει υποστεί η γαλάζια παράταξη είναι ότι χάνει  περίπου 1.100.000 ψήφους σε σχέση με τις περσινές εθνικές εκλογές του Ιουνίου, όπου την είχαν ψηφίσει 2.115.322 πολίτες.

Ψάχνουν «σωσίβιο» στο Μαξίμου δια του ανασχηματισμού

Στο Μαξίμου ήδη προχωρούν σε διαβουλεύσεις για την επόμενη μέρα, ώστε να δείξουν ότι το κυβερνών κόμμα έχει πάρει το κοινωνικό μήνυμα της δυσαρέσκειας της ευρωκάλπης. Τα σενάρια περί ανασχηματισμού παίρνουν φωτιά, με τη συζήτηση αυτή τη στιγμή να γίνεται όχι μόνο για την αλλαγή προσώπων, αλλά και τη μεταστροφή σε επίπεδο πολιτικών. Άλλωστε στα πηγαδάκια πολλοί σχολιάζουν ότι η μεγάλη φθορά που υπέστη το κυβερνών κόμμα, έγινε διότι έχει χάσει τη «παραδοσιακή» της δεξιά βάση. Αυτό φαίνεται από την «άνοδο των δεξιότερων» κόμματων λένε χαρακτηριστικά.

Πρώτος ο Αυτιάς στη μάχη του σταυρού

Σε ότι αφορά τη μάχη του σταυρού ο Γιώργος Αυτιάς κατέχει μέχρι στιγμής την πρωτιά  και ακολουθούν οι: Βαγγέλης Μεϊμαράκης (2.868), Φρέντι Μπελέρης (2.473), Ελίζα Βόζεμπεργκ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Ελεωνόρα Μελέτη και Δημήτρης Τσιόδρας. Ακολουθούν οι Στέλιος Κυμπουρόπουλος και Πύρρος Δήμας.

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.