Header Ads

Header ADS

Βρέθηκε νεκρός στη Σύμη ο παρουσιαστής του BBC



Νεκρός εντοπίστηκε ο παρουσιαστής του BBC Μάικλ Μόσλεϊ που αγνοούνταν εδώ και 5 μέρες στη Σύμη.

Από το πρωί της Πέμπτης, οπότε και δηλώθηκε επισήμως η εξαφάνισή του από τη σύζυγό του, βρισκόταν σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του.

Όπως έγινε γνωστό το σημείο όπου βρέθηκε η σορός του Βρετανού δημοσιογράφου, εντόπισε από τη μυρωδιά ένας υπάλληλος από μπιτς – μπαρ της περιοχής και ειδοποίησε τις Αρχές. Μάλιστα κατα τη διάρκεια των ερευνών των προηγούμενων ημερών, είχαν περάσει αρκετοί άνθρωποι πολύ κοντά από το σημείο αλλά δεν είχαν καταφέρει να τον εντοπίσουν.

Ο Μάικλ Μόσλει βρέθηκε να κείτεται ανάσκελα ντυμένος με τα ρούχα του και εντοπίστηκε, από τη μυρωδιά που εξέπεμπε η σορός του λόγω της ζέστης.

Όπως πιθανολογείται για το τι συνέβη πριν την μοιραία κατάληξη, ο Μόσλει βγήκε για περπάτημα από το χωριό Πέδι και όλοι νόμιζαν ότι  θα πήγαινε να ανέβει από ένα μονοπάτι προκειμένου να φτάσει στο σημείο που έμενε. Τελικά πήρε ένα άλλο μονοπάτι και πήγε  προς τα βράχια πολύ κοντά στη θάλασσα, στο σημείο που βρέθηκε η σορός του.

Την σορό εντόπισε τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΡΤ το οποίο μαγνητοσκοπούσε πλάνα στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας. Σε κάποιο ζουμάρισμα ο οπερατέρ αντιλήφθηκε πως υπήρχε μια σορός ανθρώπου. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι Αρχές στο νησί και έσπευσε στο σημείο κλιμάκιο του λιμενικού, της Πυροσβεστικής και της ΕΛ.ΑΣ.

Δείτε τις φωτογραφίες της ΕΡΤ:

Σύμφωνα με τον Independent, οι πυροσβέστες ερευνούσαν ένα σύστημα σπηλαίων, που οι κάτοικοι χαρακτηρίζουν ως «η άβυσσος». Όπως εξηγούν, το δίκτυο των σπηλαίων, το οποίο βρίσκεται σε μια γραφική παραλία, αποτελείται από δεκάδες τούνελ, που μπορούν γρήγορα να γεμίσουν με θαλασσινό νερό.

H περιοχή στην οποία εντοπίστηκε η σορός του παρουσιαστή

Μεταβαίνει ιατροδικαστής από τη Ρόδο στη Σύμη

Όπως έγινε γνωστό στις 12 το μεσημέρι, μεταβαίνει ιατροδικαστής από τη Ρόδο στη Σύμη με σκάφος του Λιμενικού, προκειμένου να εξετάσει επί τόπου τη σορό του Βρετανού παρουσιαστή και να γνωστοποιήσει την αιτία θανάτου κι ότι δεν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Στη συνέχεια θα μεταφερθεί το πτώμα του Βρετανού παρουσιαστή Μάικλ Μόσλεϊ, στο νοσοκομείο της Ρόδου για την διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής ώστε να διαπιστωθούν και να γνωστοποιηθούν τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν τον θάνατό του.

Αντιδήμαρχος Σύμης: «Σε προχωρημένη σήψη η σορός»

Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε και ο αντιδήμαρχος Σύμης, λέγοντας στο Action 24 πως «μόλις ανευρέθη η σορός, τελικά είναι αυτό που του είχαν πει, είχε πάρει το μονοπάτι για να οδηγηθεί στη Μαρίνα, και πριν την παραλία, βρέθηκε στα συρματοπλέγματα απ’ έξω».

«Ήταν σε κατάσταση προχωρημένης σήψης», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σύμης, κατά τις έρευνες του λιμενικού βρέθηκε αντικείμενο κοντά στο σημείο, που τους οδήγησε στη σορό του άτυχου άνδρα. Όπως τόνισε, η περιοχή είναι περιφραγμένη με συρματόπλεγμα, το οποίο περιορίζει την ορατότητα.

Φέρεται ο Μάικλ Μόσλεϊ, μετά από ώρες πεζοπορίας, να σκοτώθηκε λίγο πριν φτάσει στον προορισμό του, ενώ φως στα αίτια του θανάτου αναμένεται να δώσει το πόρισμα του ιατροδικαστή.

Ποιος ήταν ο Μάικλ Μόσλεϊ

Ο Dr Mike Mosley ήταν γνωστό πρόσωπο για πολλούς Βρετανούς, καθώς ήταν παρουσιαστής του BBC.

Ο Μάικλ Μόσλεϊ ήταν επίσης γνωστός για τις διατροφικές συμβουλές του και υποστηρικτής της διαλειμματικής νηστείας, του «The Fast 800» και της δίαιτας «5:2», ενώ εξέφραζε την προτίμησή του στις δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων, όπως η keto.

Δημοσίευσε επίσης ένα βιβλίο για τo ρόλο της διατροφής στη βελτίωση του ύπνου, που ονομάζεται Fast Sleep, αφού είχε αποκαλύψει ότι έπασχε από χρόνια αϋπνία.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.