Header Ads

Header ADS

ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ:ΜΕ ΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥ Λ/Σ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΡΟΣ ΚΡΗΤΗ -ΤΡΟΦΙΜΑ -ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ
Γεώργιος Εμμ. Χαρχαλάκης

ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ 11-02-2024


Χθές Σάββατο 10-02-2024 με το σκάφος του Λιμεναρχείου Χανίων “ΥΠΟΚΕΛΕΥΣΤΗΣ Ά ΜΟΥΡΜΟΥΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ μεταφέρθηκαν από το λιμάνι της Σούδας Χανίων προς τα Αντικύθηρα και από τα Αντικύθηρα προς την Σούδα Χανίων κάτοικοι των Αντικυθήρων που είχαν αποκλειστεί, λόγω της διακοπής της δρομολογιακής γραμμής, μετά από την πρόσκρουση του Ε/Γ Ο/Γ AQUA JEWEL της εταιρείας SEAJETS στον λιμενοβραχίονα του λιμένα Διακοφτίου Κυθήρων στις 06-02-2024.

Το σκάφος του Λιμεναρχείου Χανίων μετέφερε κατοίκους που είχαν αποκλειστεί, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης όπως επίσης και φαρμακευτικό υλικό απαραίτητο για τους ηλικιωμένους κατοίκους του νησιού.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά εκ μέρους των κατοίκων των Αντικυθήρων αλλά και εμού προσωπικά το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ,τον κ. Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο κ. Γεώργιο Αλεξανδράκη ,τον Αντιδήμαρχο Κισσάμου κ. Γεώργιο Καρτσωνάκη ,τον Δήμαρχο Κυθήρων κ.Ευστράτιο Χαρχαλάκη για τις ηρωικές ενέργειές του για τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα και βέβαια την διοίκηση του Λιμεναρχείου Χανίων και ιδιαιτέρως τον κυβερνήτη του σκάφους κ.Μιλτιάδη Ζουριδάκη και του πληρώματός του που από την πρώτη στιγμή έδειξαν το ενδιαφέρον τους στο πρόβλημά μας συμβάλλοντας στα μέγιστα στο έκτακτο πρόβλημα που προέκυψε στο νησί μας.

Σαν εκπρόσωπος του νησιού των Αντικυθήρων (από την θέση αυτή που έχω αναλάβει) αλλά και των κατοίκων του ,κρούω τον κώδωνα του κινδύνου στους υπεύθυνους αλλά και στην εταιρεία SEAJETS που έχει αναλάβει την δρομολογιακή γραμμή ,για τα προβλήματα που προκύπτουν κάθε φορά, είτε με τις προγραμματισμένες ακινησίες του πλοίου,είτε στις τροποποιήσεις δρομολογίων της τελευταίας στιγμής ,είτε στην συγκεκριμένη περίπτωση με την πρόσκρουση του Ε/Γ Ο/Γ AQUA JEWEL στον λιμενοβραχίονα του λιμένα Διακοφτίου Κυθήρων στις 06-02-2024,που έχει σαν αποτέλεσμα τις πολυήμερες διακοπές της ακτοπλοΐκής μας συγκοινωνίας που είναι πολύ σημαντική για το νησί μας.

Συνομιλώντας την Τετάρτη 07-02-2024 με υπεύθυνο της εταιρείας SEAJETS για την εξομάλυνση του προβλήματος που έχει προκύψει ,με διαβεβαίωσε ότι αναζητούνται λύσεις για την επίλυση του προβλήματος και την επαναφορά της ακτοπλοΐκής σύνδεσης του νησιού των Αντικυθήρων με τον Πειραιά ,τα Κύθηρα και την Κίσσαμο Χανίων χωρίς βέβαια τούτο να συμβαίνει έως και σήμερα.

Εύχομαι και ελπίζω η πλοιοκτήτρια εταιρεία να αναλάβει τις ευθύνες της για την επαναφορά της ακτοπλοΐκής σύνδεσης των νησιών μας όπως προβλέπουν και οι όροι της σύμβασης που έχει υπογράψει.

Από την θέση του Προέδρου των Αντικυθήρων και τιμώντας την ψήφο των συμπολιτών μου που από το 2019 έως και σήμερα , στέλνω σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι ,θα υποστηρίξω με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο τα συμφέροντα των κατοίκων των Αντικυθήρων και του Νησιού μου.



Με τιμή
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ
Γεώργιος Εμμ. Χαρχαλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.