Header Ads

Header ADS

ΨΗΦΙΣΜΑ Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας για το Λεωνίδα Γρηγοράκο



Ψήφισμα


για το θάνατο του διακεκριμένου συναδέλφου Καθηγητή Εντατικής Θεραπείας-Πνευμονολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην βουλευτή ΠΑΣΟΚ του Νομού Λακωνίας, πρώην αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Λεωνίδα Γρηγοράκου

Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας, μόλις πληροφορήθηκε το άγγελμα του αδόκητου θανάτου του ιατρού Καθηγητή και πρώην βουλευτή Λακωνίας Λεωνίδα Γρηγοράκου συνήλθε σε συνεδρίαση και αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση ψηφίσματος.


Εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του διακεκριμένου επιστήμονα της Ιατρικής Επιστήμης, εξαίρετου συναδέλφου και ακαδημαΪκού δασκάλου, Λεωνίδα Γρηγοράκου, Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Λακωνίας από το 2000 ως το 2019, πρώην αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Η εν συνόλω επιστημονική, επαγγελματική και πολιτική του διαδρομή χαρακτηρίσθηκε από ενάργεια, ήθος, ανθρωπισμό. Η πληθωρική του παρουσία, η ευγένεια και ο δυναμισμός του μεταφράστηκαν σε μία διαρκή προσφορά στο Λάκωνα πολίτη και ασθενή, από τις πολιτικές θέσεις που υπηρέτησε και από την Ιπποκρατική Επιστήμη.

Η μνήμη του θα παραμείνει ανεξίτηλη στον χρόνο για την προσωπικότητά του,
την ανθρώπινη, πολιτική και επιστημονική υπόστασή του.

Ως ελάχιστο δείγμα τιμής για την έμπρακτη προσήλωσή του στις ύψιστες επιστημονικές, ανθρωπιστικές , κοινωνικές και πολιτικές αξίες, το Διοικητικό Συμβούλιο του του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας αποφάσισε ομόφωνα

Να εκφράσει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Να παραστεί αντιπροσωπεία στην εξόδιο ακολουθία.

Να διατεθεί χρηματικό ποσό στη μνήμη του για κοινωφελείς σκοπούς.

Να δημοσιευθεί το παρόν στο τοπικό τύπο και την επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.