Header Ads

Header ADS

ΚΚΕ:Άμεση ανάκληση των αποφάσεων τοποθετήσεων στις Δασικές Υπηρεσίες



Εκδόθηκαν οι Αποφάσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τις τοποθετήσεις προϊσταμένων στις δασικές υπηρεσίες της Επιθεώρησης Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και Θεσσαλίας –Στερεάς Ελλάδας.

Οι τοποθετήσεις αυτές έχουν δημιουργήσει έντονες και δικαιολογημένες αντιδράσεις, αλλά και ανησυχία στον κλάδο, αφού με τις αποφάσεις αυτές καθαιρούνται και μετατίθενται Δασολόγοι, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, με ενδεικτικά παραδείγματα τις περιπτώσεις που αφορούν σε υπαλλήλους της Δ/νσης Δασών Λευκάδας, της Δ/νσης Δασών Ν. Φθιώτιδας, του Δασαρχείου Χαλκίδας, του Δασαρχείο Λιβαδειάς και της Δ/νσης Συντονισμού & Επιθεώρησης Δασών στην Πάτρα.
Οι υπάλληλοι αυτοί ουδέποτε αιτήθηκαν για τις θέσεις που έχουν τοποθετηθεί και μία μετάθεση τόσο μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, παρά την θέληση τους, συνιστά πλέον δίωξη, αφού ανατρέπεται όλος ο οικογενειακός προγραμματισμός και μάλιστα σε μία εποχή που οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να καλύψουν καν τις βασικές τους ανάγκες.
Η Διοίκηση από την άλλη επικαλείται την υποστελέχωση, για την οποία ευθύνη έχουν τόσο η σημερινή κυβέρνηση όσο και οι προηγούμενες, που σταδιακά απαξιώνουν τις υπηρεσίες αυτές, αλλά και η Διοίκηση, η οποία δεν παίρνει κανένα μέτρο για να αντιμετωπίσει την συγκεκριμένη κατάσταση.
Πιο συγκεκριμένα, οι υπάλληλοι, που τοποθετούνται εκατοντάδες χλμ μακρυά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους είναι:
- Ο αν. Δ/ντης της ΔΔ Λευκάδας από την Λευκάδα στο Δασαρχείο Κυπαρισσίας.
- Ο Δασολόγος της Διεύθυνσης Δασών Φθιώτιδας από την Λαμία στο Δασαρχείο Φουρνά.
- Ο Δασάρχης του Δασαρχείου Χαλκίδας από την Χαλκίδα στο Δασαρχείο Ιστιαίας.
- Ο Δασάρχης του Δασαρχείου Λιβαδειάς από την Λιβαδειά στο Δασαρχείο Θήβας.
- Δασολόγος από την Δ/νση Συντονισμού & Επιθεώρησης Δασών της Πάτρας από την Πάτρα στο Αίγιο.
Σε παρόμοια κατάσταση έχουν βρεθεί στο παρελθόν, κι άλλοι υπάλληλοι, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση της Δ/νσης Δασών Λασιθίου, που παρά την εφετειακή δικαστική καταδίκη της συντονίστριας της Α.Δ. Κρήτης δεν υλοποίησε την απόφαση τοποθετώντας ως προϊστάμενο τον συνάδελφο που δικαιώθηκε.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα σκοπεύει να πάρει η κυβέρνηση έτσι ώστε:
- Να ανακληθούν οι αποφάσεις μετακίνησης των Δασολόγων, οι οποίες έγιναν χωρίς αίτημά τους με αποτέλεσμα την οικογενειακή, οικονομική και ηθική εξόντωσή τους.
- Να πραγματοποιηθούν άμεσα μαζικές προσλήψεις, με θέσεις μόνιμης και σταθερής εργασίας, επιστημονικού προσωπικού, που θα καλύψουν το σύνολο των αναγκών της Δασικής Υπηρεσίας, όπως και για την συνολική αντιμετώπιση της γιγαντωμένης υποστελέχωσης του ΥΠΕΝ.
Οι Βουλευτές
Καραθανασόπουλος Νίκος
Λαμπρούλης Γιώργος
Μαρίνος Γιώργος
Παπαναστάσης Νίκος
Παφίλης Θανάσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.