Header Ads

Header ADS

ΚΥΘΗΡΑ:Σε εξέλιξη βρίσκεται το Συνέδριο με τίτλο «Νησιωτική Αυτοδιοίκηση: Προκλήσεις και Προοπτικές»Live Streaming



Σε εξέλιξη βρίσκεται το Συνέδριο με τίτλο «Νησιωτική Αυτοδιοίκηση: Προκλήσεις και Προοπτικές», μία συνδιοργάνωση των Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Κ.Ε.Δ.Ε, ΕΕΤΑΑ, ΠΕΔΑ και του Δήμου Κυθήρων-Αντικυθήρων, που διεξάγεται σήμερα , Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στα Κύθηρα, στην αίθουσα «Δημήτριος Στάης» (Κυθηραϊκός Σύνδεσμος) στη Χώρα των Κυθήρων.

Οικοδεσπότες, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, κ. Ηλίας Αποστολόπουλος και ο Δήμαρχος Κυθήρων-Αντικυθήρων, κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης.
Χαιρετισμό απηύθυναν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Leendert Verbeek, Πρόεδρος του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, Γενικός Γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, Δημήτρης Παπαστεργίου, Πρόεδρος ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Μαραβέλιας, Πρόεδρος ΕΕΤΑΑ και πρ. Δήμαρχος Χαϊδαρίου, Γιώργος Μαρκόπουλος, Πρόεδρος ΠΕΔΑ και Δήμαρχος Γαλατσίου.
Παρόντες, Δήμαρχοι από τους Νησιωτικούς Δήμους της Ελλάδας, οι οποίοι συμμετείχαν με μεγάλο ενδιαφέρον και ανέλυσαν διεξοδικά τις βασικές ενότητες του Συνεδρίου, που στόχο έχουν να αναδειχτεί ο ρόλος των Νησιωτικών Δήμων τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.
Αναλυτικά, οι ενότητες:
«Θεσμική Θωράκιση των Νησιωτικών Δήμων».
«Νέα Χρηματοδοτικά Εργαλεία: Υποδομές και Ψηφιακός Μετασχηματισμός».
«Πολιτική Προστασία και Περιβάλλον».
«Γεωγραφική Απομόνωση: Πρόβλημα ή Πλεονέκτημα;».
«Τουρισμός και Φέρουσα Ικανότητα των Υποδομών».
«Ο Ελληνικός Νησιωτικός Χώρος στο Πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Πολιτικών».
Παρακολουθήστε το Συνέδριο μέσω Live Streaming, από το κανάλι του ΙΤΑ στο Youtube www.ita.org.gr/youtube και την ιστοσελίδα του ΙΤΑ https://www.ita.org.gr, αντίστοιχα.
Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης










Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.