Header Ads

Header ADS

π.Παναγιώτης Αρώνης:Η κλεμμένη εικόνα της Παναγίας Βρεφοκρατούσας.

Τριάντα εφτά ημέρες μετά την κλοπή της, στις 23/9/2016, εντοπίστηκε η κλεμμένη από το μοναστήρι της Έλωνας, εικόνα της Παναγίας Βρεφοκρατούσας.

Ο δράστης, ομολόγησε στη διάρκεια ανάκρισης στην αστυνομική διεύθυνση της Αρκαδίας ότι είχε κλέψει την εικόνα στις 17 Αυγούστου. Στο σπίτι του δράστη βρέθηκαν όλα τα αφιερώματα της εικόνας, υπέδειξε το σημείο που είχε κρύψει την εικόνα στους αστυνομικούς.

Η θαυματουργή εικόνα βρέθηκε μέσα σε ξύλινο πλαίσιο, τοποθετημένη μέσα στον τοίχο της μικρής μας εκκλησίας, της Παντάνασσας στο Φαρακλό Λακωνίας που έγινε τότε το επίκεντρο σε όλη την Ορθοδοξία, καλυμμένη από πέτρα, ώστε να μην εντοπίζεται εύκολα.

Η εικόνα τοποθετήθηκε στη θέση της στο μοναστήρι της Έλωνας, σε μια πανηγυρική τελετή στις 1 Οκτωβρίου 2006. Στην τοποθεσία που βρέθηκε η εικόνα χτίστηκε -με έξοδα της ΕΛΑΣ- εικονοστάσι, στο οποίο τοποθετήθηκε πιστό αντίγραφό της εικόνας.

Επίσης, κάθε χρόνο στην ΙΜ Ελώνης τελείται αρχιερατική ευχαριστήρια θεία λειτουργία, για τον εορτασμό επετείου της επιστροφής της απαχθείσης εικόνας στο μοναστήρι, αλλά τελείται επίσης ο Εσπερινός και η Θεία Λειτουργία στο σημείο της ευρέσεως, στον Ιερό Ναό Παντανάσσης Φαρακλού σαν απόψε και αύριο.

Ένα άλλο θαυμαστό γεγονός συνέβει εκεί στον ευλογημένο τόπο όταν κατά την πυρκαγιά του 2015 το πυροσβεστικό αεροπλάνο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στην φλεγόμενη πλαγιά, μάλλον έπεσε, χωρίς οι δύο πιλότοι του να πάθουν σοβαρή ζημιά παρά αμυχές, ενώ το Καναντέρ κυριολεκτικά διελύθη. Ένα κομμάτι του αεροπλάνου με την σφοδρή πτώση του εκσφενδονίσθη και έπεσε δίπλα στον Ιερό Ναό. Ο π. Αντώνιος Καραστατήρας που επί των ημερών του συνέβησαν τα γεγονότα, το εντόπισε και το μάζεψε. Αγιογράφησε μάλιστα πάνω σε αυτό την Παναγία μας και το παρέδωσε στην ενορία μας και στον Ιερό Ναό. Έτσι, μαζί με την στολή που προσέφερε ο πιλότος του Καναντέρ κύριος Παναγιώτης Τσάμης εις ένδειξη ευγνωμοσύνης στην Παναγία μας, εκτίθενται στον Ιερό Ναό. Ο Σμηναγός μάλιστα Παναγιώτης Τσάμης κάθε χρόνο εκπληρεί το τάμα του και τέτοια μέρα έρχεται προσκυνητής στη Χάρη της.

«Ως φοβερός ο τόπος ούτος! ουκ εστι τούτο, αλλά ή οίκος ΘΕΟΥ και αύτη η πύλη του ουρανού» (Γένεσις, κεφ. κη΄, 10).
Βοήθεια σε όλους η Παναγία! Χρόνια πολλά, ευλογημένα

















Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.