Header Ads

Header ADS

Ξεκινά η ημερίδα για την νησιωτική αυτοδιοίκηση, στα Κύθηρα



Ξεκινάει το πρωί της Πέμπτης 22/9 στα Κύθηρα η ημερίδα για τη νησιωτική αυτοδιοίκηση που διοργανώνει το ΙΤΑ με τη συνεργασία της ΠΕΔΑ, της ΕΕΤΑΑ και του Δήμου Κυθήρων κατόπιν πρότασης του Δημάρχου κ. Ευστρ. Χαρχαλάκη. Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ.

Ήδη στο νησί βρίσκεται ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου, ο ΓΓ κ. Καφαντάρης, Δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα, μέλη του ΔΣ και του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΤΑ, ο Πρόεδρος και ο Δ/νων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ κ. Μαραβέλιας και κ. Σπυρίδων, ενώ αναμένεται ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Κώστας Κατσαφάδος και ο ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης.

Η ημερίδα αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς θα συζητηθούν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τη νησιωτική αυτοδιοίκηση, σε συνέχεια της συνάντησης των νησιωτικών δημάρχων με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στις 15 Ιουνίου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Την επόμενη ημέρα, 23/09, θα διεξαχθεί στο νησί η τεχνική ενημερωτική ημερίδα του Δικτύου Συνεργασίας Δήμων της ΠΕ Νήσων Αττικής, όπου προεδρεύει ο Δήμαρχος Κυθήρων, Ευστράτιος Χαρχαλάκης και το οποίο διαχειρίζεται στα νησιά της Αττικής το πρόγραμμα CLLD/LEADER και το πρόγραμμα ΑΛΙΕΙΑ, με χρηματοδοτημένα δημόσια και ιδιωτικά έργα άνω των 12.000.000 ευρώ, που στηρίζουν τις τοπικές κοινωνίες.

Τέλος, τα Κύθηρα θα εορτάσουν το Σάββατο 24/09 την Προστάτιδά τους Παναγία Μυρτιδιώτισσα, με τους προσκυνητές από όλη την Ελλάδα να καταφθάνουν ήδη στο νησί.

.otavoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.