Header Ads

Header ADS

Πώς η Ρούλα Πισπιρίγκου σκότωσε την 9χρονη Τζωρτζίνα - Τα νέα στοιχεία

Κεταμίνη ικανή να σκοτώσει... ελέφαντα, έδωσε στο 9χρονο κοριτσάκι της για να είναι βέβαιη ότι θα πεθάνει. 

Η ποσότητα που ανιχνεύτηκε ήταν πολλαπλάσια από αυτή που θα χρειαζόταν για τον θάνατο ενός 9χρονου παιδιού. Μάλιστα αρμόδιοι αξιωματικοί δεν αποκλείουν ότι η αύξηση της ποσότητας κεταμίνης να προήλθε από "αποτυχημένη" προσπάθεια εξόντωσης του παιδιού, τον Απρίλιο του 2021, όταν οι γιατροί στο νοσοκομείο της Πάτρας είχαν καταφέρει να το επαναφέρουν στη ζωή μετά από 55 λεπτά προσπαθειών ανάνηψης με αποτέλεσμα η έλλειψη οξυγόνου να προκαλέσει εγκεφαλοπάθεια και τετραπληγία.

Η άτυχη Τζωρτζίνα είχε σχεδόν 7 mg κεταμίνης ανά λίτρο αίματος, όπως ανέδειξε το τμήμα Φαρμακολογίας του Αριστοτελείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ουσία που μπορεί να "χαθεί" όταν ο χρήστης είναι ζωντανός, όχι όμως και όταν χάσει τη ζωή του. Το άτυχο κορίτσι φέρεται να είχε 9 επεισόδια σπασμών και άλλων ακαθόριστων αντιδράσεων στα τρία νοσοκομείο που νοσηλεύτηκε, όπως τα περιέγραφε η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, στους γιατρούς. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις δεν αποκλείεται όλες αυτές οι φορές να ήταν "απόπειρες" δολοφονίας με κεταμίνη.

Το τελευταίο μισάωρο, τα τελευταία 10-15 λεπτά, που ήταν αυτά που απαιτήθηκαν, σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών, από την χορήγηση της κεταμίνης έως την τελική θανατηφόρα κατάληξη δεν υπήρχε άλλος στο μονόκλινο δωμάτιο του νοσοκομείου Παίδων εκτός από την Ρούλα Πισπιρίγκου.

Αυτό διαπίστωσαν οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, όταν άμεσα μετά την ενημέρωση του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη για την ποσότητα κεταμίνης που βρέθηκε στο άτυχο παιδί, έλαβαν καταθέσεις από γιατρούς και νοσηλευτές που βρίσκονταν σε θέσεις κλειδιά στο νοσοκομείο, και διαβεβαίωσαν ότι το επίμαχο χρονικό διάστημα δεν υπήρχε και δεν μπήκε κανείς στο δωμάτιο που νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα, εκτός από την Ρούλα Πισπιρίγκου.

Άμεση ήταν η αντίδραση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, η οποία ζήτησε την προσαγωγή της 33χρονης. Κατά την διάρκεια της μεταφοράς της εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος της και ασκήθηκε σε βάρος της ποινική δίωξη για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Όπως αποδείχτηκε, κανένα ιατρικό πρωτόκολλο, ούτε και η προβλεπόμενη φαρμακευτική αγωγή της Τζωρτζίνας, δεν δικαιολογούσαν την χορήγηση της θανατηφόρας ουσίας, πόσο μάλλον σε τόσο μεγάλες ποσότητες. Γιατροί, περιγράφοντας την ενδεδειγμένη χρήση της κεταμίνης, μιλούν για φάρμακο που χορηγείται για βαριάς μορφής κατάθλιψη, αλλά και ως... αναισθητικό σε χειρουργείο ζώων, ενώ εμπεριέχεται και στο γνωστό "χάπι του βιασμού" καθώς μπορεί να απορροφηθεί από τον οργανισμό σε σύντομο χρονικό διάστημα.

"Η ουσία που ψάχνουμε είναι μια φαρμακευτική ουσία, όλες οι φαρμακευτικές ουσίες σε μεγάλες δόσεις είναι τοξικές. Εξετάζουμε αν αυτή η ουσία που έχει βρεθεί στην Τζορτζίνα ήταν σε τοξικό επίπεδο στον οργανισμό της", ανέφερε χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, λίγη ώρα πριν φτάσουν στα χέρια του τα τελικά αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας. Όπως ξεκαθάρισε: "Αν είναι σε τοξικό επίπεδο προκαλείται θάνατος από φαρμακευτικό σκεύασμα. Προκαλείται αλλεργική αντίδραση επηρεάζονται όλα τα κέντρα αναπνοής, καταρρέει το σύστημα, και σίγουρα θα έχει και πνευμονικό οίδημα και άλλες συνέπειες".

Στην κατάθεση του στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, ο ιατροδικαστής κατέστησε σαφές ότι η κεταμίνη δεν ήταν ανάμεσα στα σκευάσματα που είχαν χορηγηθεί στο 9χρονο κορίτσι, βάσει της φαρμακευτικής αγωγής. Το ίδιο προέκυψε και από τις καταθέσεις που είχαν συγκεντρώσει τα στελέχη της Ασφάλειας, από γιατρούς και νοσηλευτές του νοσοκομείου Παίδων, στο οποίο νοσηλευόταν το άτυχο κορίτσι όταν έχασε τη ζωή του. Κανείς από αυτούς δεν είχε χορηγήσει στη Τζωρτζίνα κάποιο φάρμακο, που να περιείχε την ουσία που εντοπίστηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με τα ευρήματα που προέκυψαν στα εργαστήρια του Τμήματος Φαρμακολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η ποσότητα κεταμίνης που εντοπίστηκε, ήταν ικανή να προκαλέσει το θάνατο της 9χρονης σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που η κεταμίνη χορηγηθεί σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί να προκαλέσει σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα και θάνατο μέσα σε 15-20 λεπτά. Σε μικρότερες δόσεις μπορεί να προκαλέσει ταχυκαρδία και αργότερα βραδυκαρδία.

Όλο το προηγούμενο διάστημα οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών, συνέθεταν το σκηνικό των τελευταίων 60 λεπτών της ζωής της Τζωρτζίνας αναζητώντας τη λύση του μυστηρίου. Από τις έρευνες είχαν σχηματίσει μια ξεκάθαρη εικόνα για το ποιοι και πότε μπήκαν στο μονόκλινο δωμάτιο του νοσοκομείου την τελευταία ώρα. Είτε αυτοί ήταν γιατροί, νοσηλευτές, συνοδοί άλλων ασθενών, είτε ακόμα και άτομα της οικογένειας της μικρής Τζωρτζίνας. Ποια ήταν η κλινική της εικόνα, τι φάρμακα έλαβε, τι έφαγε, ακόμη και ποια ήταν τα τελευταία της λόγια.

Οι αρχές δεν αποκλείουν να είχαν προηγηθεί και άλλες απόπειρες, πριν την δολοφονική χορήγηση της κεταμίνης. Οι γιατροί του νοσοκομείου Παίδων που παρακολουθούσαν το κορίτσι, είχαν ενημερώσει τον ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, ότι η Τζωρτζίνα αντιμετώπιζε κάποιου είδους τετραπληγία, από άγνωστη όμως σε αυτόν αιτία. Οι αστυνομικοί και οι επιστήμονες που διερευνούν τα αίτια θανάτου, εξετάζουν αν αυτή η τετραπληγία προκλήθηκε από κάποια "εξωγενής" παρέμβαση που έγινε στο παρελθόν, ενδεχομένως από το ίδιο πρόσωπο και με τη χρήση ίδιας ουσίας.

Λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα της Τετάρτης, αστυνομικοί της Ασφάλειας, συνέλαβαν την 33χρονη στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα και την οδήγησαν τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Μάλιστα, οι αστυνομικοί της είπαν ότι πρόκειται για μια προσαγωγή στο… τμήμα της Πάτρας για κάποια νέα στοιχεία που είχαν προκύψει, ενώ η ίδια φαίνεται να προθυμοποιήθηκε να… βοηθήσει και να "δώσει διευκρινίσει για να λάμψει η αλήθεια", όπως φέρεται να τους είπε. Οι αστυνομικοί μάλιστα της ζήτησαν να κλείσει το κινητό τηλέφωνο προκειμένου να μην ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις που την καθιστούσαν βασική κατηγορούμενη της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Σε βάρος της ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, από τον Εισαγγελέα Αντώνη Ελευθεριάνο. Στο άκουσμα της είδησης, έξω από το σπίτι της οικογένειας συγκεντρώθηκαν δεκάδες εξοργισμένοι γείτονες της 33χρονης, που άρχισαν να χτυπούν τις πόρτες τις κατοικίας εξυβρίζοντας την μητέρα των αδικοχαμένων παιδιών.

Μετά την άτυπη εξέτασή της από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, η 33χρονη πρόκειται να οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα και στη συνέχεια ενώπιον του Ανακριτή για να λάβει ολιγοήμερη αναβολή. Όλο το βράδυ το πέρασε σε γραφείο του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, με μόνιμη παρουσία τουλάχιστον δύο αστυνομικών, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε κίνηση να βλάψει τον εαυτό της, ενώ και η μεταγωγή της στα δικαστήρια έγινε με αυστηρά μέτρα ασφάλειας και προστασίας.

Οι αρχές θα επιχειρήσουν να διασταυρώσουν μέσω της ανακριτικής διαδικασίας τον ακριβή τρόπο που έδρασε η Ρούλα Πισπιρίγκου, τα κίνητρα της αποτρόπαιης πράξης αλλά και το πως προμηθεύτηκε την ουσία που φέρεται να χρησιμοποίησε. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κεταμίνη δεν πωλείται στα φαρμακεία και όπως φαίνεται η 33χρονη μπορεί να την προμηθεύτηκε είτε μέσω κάποιας κτηνιατρικής φαρμακαποθήκης, είτε μέσω του διαδικτύου, ακόμα και από κάποιο διακινητή ναρκωτικών ουσιών.

Έρευνες για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας

Οι έρευνες των αρχών αναμένεται πλέον να στραφούν στις συνθήκες του αιφνίδιου θανάτου των άλλων δύο κοριτσιών της οικογένειας, της Μαλένας και της Ίριδας. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Ασφάλειας, με τη συνδρομή ιατρών, ιατροδικαστών, τεχνικών συμβούλων, γενετιστών, θα επιχειρήσουν να διαπιστώσουν αν τα δυο παιδιά έχασαν επίσης τη ζωή τους, από την ίδια ουσία ή αν υπήρχε διαφορετικός μηχανισμός θανάτου.

Τα πλακίδια αίματος των δύο παιδιών και ιστοί των οργάνων τους έχουν κρατηθεί και αναμένονται λεπτομερέστερες τοξικολογικές εξετάσεις, παρόμοιες με αυτές της Τζωρτζίνας προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ευρήματα κεταμίνης κάτι που θα σημαίνει ότι δολοφονήθηκαν με τον ίδιο τρόπο. Σε περίπτωση ανίχνευσης της ίδια ουσίας, εκτός φαρμακευτικής αγωγής, και στα δύο παιδιά και κυρίως στη Μαλένα, που ήταν το πρώτο παιδί που έχασε τη ζωή του, ανακύπτουν σοβαρά ερωτήματα για τον χειρισμό της υπόθεσης από αστυνομικούς, ιατροδικαστές και εκείνους που προέβησαν στις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις. Αν η Μαλένα έχει χάσει την ζωή της με τον ίδιο τρόπο από το ίδιο πρόσωπο, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι κάποιοι βασικοί κρίκοι της ερευνητικής αλυσίδας των συνθηκών θανάτου της δεν χειρίστηκαν σωστά την υπόθεση, και δεν αποκλείεται να είχαν σωθεί η Ίριδα και η Τζωρτζίνα.

Υπενθυμίζεται ότι στην 3,5 ετών Μαλένα είχε διαπιστωθεί μακροσκοπικά μετά τον θάνατό της τραύμα στη μύτη, ενώ στην 6 μηνών Ίριδα τραύμα στον στοματικό βλεννογόνο. Σημειώνεται η λήψη της κεταμίνης είναι κυρίως εισπνεόμενη ή με κατάποση.

Σύμφωνα με το thetoc.gr σημειώνεται ότι ο θάνατός της Μαλένας έχει αποδοθεί σε ηπατική ανεπάρκεια, ενώ είχε αντιμετωπίσει και μια σπάνια μορφή λευχαιμίας λαμβάνοντας μια σειρά χημειοθεραπειών. Οι αλλοιώσεις στο ήπαρ και ο θάνατός του αποδόθηκαν από την ιατροδικαστή σε παρενέργειες της θεραπείας του καρκίνου.

Ο θάνατος της Ίριδας το περασμένο καλοκαίρι, είχε αποδοθεί σε πνευμονικό οίδημα και σε μια σπάνια πάθηση που ονομάζεται αγενεσία φλεβοκόμβου, με τον φλεβόκομβο να περιγράφεται ως η ομάδα κυττάρων που λειτουργεί ως φυσικός βηματοδότης. Από την ιστολογική εξέταση των εγκεφαλικών κυττάρων του βρέφους, εντοπίστηκαν κάποιες αλλοιώσεις συμβατές με υποξυγοναιμία, δηλαδή έλλειψη οξυγόνου.

"Στην πρωτοφανή υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα η ΕΛ.ΑΣ. κινήθηκε με επαγγελματισμό, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα, σε πλήρη συνεργασία με τις εισαγγελικές αρχές. Η υπόθεση ασφαλώς συγκλονίζει το πανελλήνιο. Από εδώ και πέρα τον λόγο έχει η δικαιοσύνη", ανέφερε σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

lamiareport.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.