Header Ads

Header ADS

«Το έκανα από φτώχεια» - Γιαγιά έκλεψε κρέας και τυρί από σούπερ μάρκετ - Η εταιρεία αρνείται να αποσύρει τη μήνυση

 


Την πήγαμε στο νοσοκομείο, γιατί πήρε χάπια της πίεσης μαζεμένα, προσπαθώντας να αυτοκτονήσει, από ντροπή, λέει γειτόνισσά της.

Γιαγιά 70 ετών, που φέρεται να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, έκλεψε τρόφιμα αξίας 30 ευρώ από κατάστημα γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ, στην Πετρούπολη και συνελήφθη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, η ηλικιωμένη έβαλε στην τσάντα της λίγο κρέας και τυρί και όταν έγινε αντιληπτή, ο υπεύθυνος του καταστήματος κάλεσε την Αστυνομία, σύμφωνα με το «πρωτόκολλο» της επιχείρησης, παρά τις παραινέσεις των πελατών να μην ταλαιπωρηθεί η ηλικιωμένη. Μάλιστα, οι πελάτες πρότειναν να πληρώσουν οι ίδιοι το ποσό που αναλογούσε στα προϊόντα που είχε πάρει η γιαγιά, αλλά μάταια...

Οι αστυνομικοί προσήγαγαν τη γιαγιά στο Αστυνομικό Τμήμα κι εκεί τους είπε - σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ - ότι το έκανε από φτώχεια. Όπως είπε, δεν έχει χρήματα, ενώ έχει ένα στεγαστικό που έχει κάνει ρύθμιση με μεγάλες δόσεις. «Με τα λίγα χρήματα της σύνταξης πληρώνω το δάνειό μου για να μην μου πάρουν το σπίτι», φέρεται να είπε η 70χρονη.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι αστυνομικοί συγκινήθηκαν από την κατάθεση της ηλικιωμένης, αλλά τους είχε ζητηθεί από το σούπερ μάρκετ να υποβληθεί μήνυση εις βάρος της 70χρονης.
Τις επόμενες ημέρες, οι γείτονες της γιαγιάς επικοινώνησαν με το σούπερ μάρκετ και ζήτησαν την απόσυρση της μήνυσης, αλλά πήραν την απάντηση «αυτή ειναι η πολιτική της εταιρείας» και δεν απέσυραν τη μήνυση.

Τι λέει γειτόνισσα της 70χρονης: Προσπάθησε να αυτοκτονήσει

Μιλώντας στο Open, η κ. Μαρία, γειτόνισσα της 70χρονης, είπε: «Η γιαγιά το βράδυ παραλίγο να μας πάθει ζημιά. Την πήγαμε στο νοσοκομείο, γιατί πήρε χάπια της πίεσης μαζεμένα, προσπαθώντας να αυτοκτονήσει, από ντροπή. Έχει δύο λεβέντες γιους και φοβάται μην φθάσει στα αυτιά τους αυτός ο διασυρμός».

«Έμαθα πού μένει ακριβώς και πήγα εκεί. Η γιαγιά είναι μια κουλούρα μαζεμένη σε μια κουβέρτα. Της είπα ψέματα ότι είμαι δικηγόρος. Έδωσα τον λόγο της τιμής μου ότι θα κάνω τα πάντα. Δυστυχώς, όμως, είμαι κι εγώ φτωχιά, δεν έχω λεφτά να της βάλω έναν δικηγόρο. Εχει δύο παιδιά, το ένα άνεργο, το άλλο έχει 4 παιδιά και παίρνει 950 ευρώ τον μήνα κι έχει και δάνειο. Η γιαγιά παίρνει συντάξεις συνολικά 10.000 ευρώ τον χρόνο, αλλά δίνει 4.500 για δάνειο, 4.000 για θεραπείες που κάνει γιατί είναι πολύ άρρωστη. Της πάνε φαγητό κι αυτή το δίνει στα παιδάκια, και μένει νηστική. Είναι σε σοκ, της δίνουμε ηρεμιστικά», πρόσθεσε.

Πηγή: newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.