Header Ads

Header ADS

ΕΡΤ 3:ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/02 ΣΤΙΣ 12:00

 



ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ.
Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 12 μ. και επανάληψη 18 μ.μ. στην ΕΡΤ3.
Στα Κύθηρα συναντάει κανείς τις τελευταίες παραδοσιακές δοξαριές μουσικής. Οι τελευταίοι εναπομείναντες μουσικοί του νησιού προσπαθούν να συνυπάρξουν μεταξύ τους στο πλαίσιο μιας μικρής κομπανίας και ταυτόχρονα, εδώ και χρόνια φυσικά, διαπίστωσαν ότι το επάγγελμα του παραδοσιακού μουσικού δεν έχει ψωμί.
Το μουσικό ταξίδι στα Κύθηρα είναι γεμάτο πειρασμούς και λαιστρυγόνες! Σε πολλές περιπτώσεις όταν δεν υπάρχει Μύθος, προσπαθείς να τον δημιουργήσεις! Η ακοή όμως δονεί τον νευρώνα του μυαλού μας τόσο που σχεδόν χτυπάει το σύνολο των αισθημάτων μας. Εγείρει και συνεγείρει! Χαίρεται και λυπάται! Ακόμη και τον αναστοχασμό μας κάνει καχύποπτο γιατί όταν γίνεται η αποτίμηση διαπιστώνεις ότι δεν υπάρχει, σχεδόν, μέλλον!
Με αυτές τις σκέψεις πήγαμε στα Κύθηρα και δεν διαψευστήκαμε! Η εκπομπή «Μουσικές οικογένειες» με τον Γιώργη Μελίκη καταγράφει τους τελευταίους παραδοσιακούς μουσικούς των Κυθήρων αλλά διερευνά τις μουσικές οικογένειες του νησιού και τα δίκτυά τους. Νότες, κοντυλιές, βέρσα και δοξαριές προσπαθούν να υπερασπιστούν τα υπέροχα χρώματα των Κυθήρων και να διευρύνουν τον ορίζοντα των Κυθήρων, γιατί το ιδεολόγημα υπάρχει!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.