Header Ads

Header ADS

Αρχίζει το σκληρό "ρόκ" απέναντι στην κυβέρνηση. Μετά τον Βελόπουλο, Τσίπρας και Βαρουφάκης ζήτησαν εκλογές αύριο το πρωί! Μόνο το ΚΙΝΑΛ δεν βλέπει την ανάγκη να φύγει ο Μητσοτάκης. "Κανάλια και δημοσιογράφοι πλουτίζουν από την πανδημία. Να μην τους πιστεύει ο κόσμος" είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

 


Του Άρη Σπίνου


Την παραίτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και την προκήρυξη εκλογών ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, αλλά και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος αλλά και ο Βαρουφάκης .

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε (μαζί με το μισό υπουργικό συμβούλιο) στη Βουλή μετά τη λήξη της ομιλίας του Δημήτρη Κουτσούμπα, την ώρα που είχε ξεκινήσει να μιλά ο επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, Μ.Κατρίνης.

Κάτι που σημαίνει ότι ο Κ.Μητσοτάκης αδιαφόρησε πλήρως για τα όσα είπαν οι Κ.Βελόπουλος, Γ.Βαρουφάκης και Δ.Κουτσούμπας!


Λίγη ώρα αργότερα μετά τον Κ.Μητσοτάκη εμφανίστηκε και ο Α.Τσίπρας στη Βουλή, ώστε να πάρει και αυτός με τη σειρά του το λόγο.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας από το βήμα της Βουλής ζήτησε ανοιχτά εκλογές. «Να πάτε την χώρα σε εκλογές γιατί είστε όμηροι. Να πάρετε την ψήφο του λαού αν το αξίζετε. Αν δεν μπορείτε να κυβερνήσετε, τώρα εκλογές. Η μόνη λύση είναι οι εκλογές», είπε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο ο Κ.Βελόπουλος υποστήριξε «κανάλια και δημοσιογράφοι πλουτίζουν από την πανδημία. Ζουν από την πανδημία γι' αυτό ο κόσμος να μην τους πιστεύει. Τα κοράκια αυτά ζουν από την πανδημία, πρέπει να υπάρχει η πανδημία για να καλυφθεί η κυβερνητική αδυναμία».

Αναφορικά με την μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα είπε «αν ήξερε ο πρωθυπουργός και το έκρυβε κάτι δεν πάει καλά. Συνεχίζει με ψέματα να ασκεί κυβερνητικό έργο».

«Πεθαίνουν διασωληνωμένοι στους διαδρόμους. Το είπε και η κα Παγώνη. Νεοδημοκράτισσα είναι. Και η κα Λινού στον κ. Παπανδρέου. Ωραίοι επιστήμονες», πρόσθεσε ο Κ.Βελόπουλος.


Από την πλευρά του ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης κάλεσμα στον Αλέξη Τσίπρα να καταθέσουν από κοινού πρόταση μομφής κατά της επικίνδυνης κυβέρνησης, όπως την χαρακτήρισε, χαρακτηρίζοντας τον προϋπολογισμό του 2022 ως ιδανική ευκαιρία.

«Aυτός ο προϋπολογισμός είναι ιδανική ευκαιρία να αναλάβουμε την ευθύνη να καταθέσουμε μομφή σε αυτή την επικίνδυνη κυβέρνηση. Μομφή για τα «Τroiko-Greek Statistics. Μομφή που με πρόθεση άφησαν ανοχύρωτο το ΕΣΥ. Μομφή για τη νέα λιτότητα που φέρνει η ακρίβεια, για την νέα έξαρση της κρίσης χρέους που είναι προ των πυλών, την παράδοση κομβικών υπουργείων στην Ακροδεξιά για τη σπατάλη μεγάλων ευκαιριών μιας φιλο-λαϊκής πράσινης βιομηχανικής επανάστασης. Μομφή εν τέλει για την αισθητική σας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του κρατικού προϋπολογισμού 2022. «Κύριε Τσίπρα, εμείς, το ΜέΡΑ25, δεν έχουμε τον αριθμό των βουλευτών που απαιτούνται για να καταθέσουμε πρόταση μομφής στην κυβέρνηση. Εσείς τους έχετε. Αν όχι τώρα, πότε;» κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.