Header Ads

Header ADS

efsyn.gr:Νέο περιστατικό με Κούρδους πρόσφυγες στα Κύθηρα

ΠΗΓΗ efsyn.gr

Λίγες ώρες έπειτα από όσα συνέβησαν με τους 72 πρόσφυγες που εντοπίστηκαν το πρωί του Σαββάτου στον Αβλέμονα (με την περιπέτεια που προηγήθηκε και τις σοβαρές καταγγελίες περί ωμής λογοκρισίας από το Λιμενικό), άλλη μια υπόθεση με άφιξη προσφύγων έλαβε χώρα στα Κύθηρα, σήμερα, Κυριακή.  

Συγκεκριμένα, πολίτες ειδοποίησαν τις αρχές για δεκάδες πρόσφυγες που κολυμπούσαν αναζητώντας σωτηρία στη παραλία Λυκοδήμου στα δυτικά του νησιού. Σύμφωνα με τις τοπικές ιστοσελίδες kythera.news και adellinfm.blogspot.com οι πολίτες που ήταν στην περιοχή επικοινώνησαν μαζί τους την Κυριακή το απόγευμα γύρω στις έξι, αναφέροντας την ύπαρξη της ομάδας των ναυαγών.

Οι λιμενικοί δίνοντας εξηγήσεις για την απαγόρευση προσέγγισης στον κόσμο που μαζεύτηκε και εκδήλωνε την πρόσθεση του να βοηθήσει, τους καθησύχασαν λέγοντας ότι ήδη στη παραλία βρίσκεται γιατρός και νοσηλευτής ενώ είχε κληθεί και μεταφραστής. 

Τελικά, στη στεριά βγήκαν 35 άτομα (μεταξύ των οποίων 7 παιδιά ηλικίας 4-6 ετών), ενώ υπήρχαν φόβοι για θύματα, χωρίς μέχρι στιγμής να επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο. Όπως έγινε γνωστό, οι πρόσφυγες, όλοι Κούρδοι, θα οδηγούνταν στο Διακόφτι.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.