Header Ads

Header ADS

Διακοπή υδροδότησης στο γήπεδο «Παν. Μάγειρος» από τον Δήμο Κυθήρων

 

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ

 Ι. Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ «ΚΟΝΤΕΛΕΤΟΥΣ» 

 ΑΝΩ ΛΙΒΑΔΙ ΚΥΘΗΡΩΝ 

 Τ.Κ. 801 00 ΚΥΘΗΡΑ 

Πληροφορίες : Ἱερεύς Παν. Μεγαλοκονόμος Τηλ. : 2736031015 & 6977695632 Κύθηρα, 

17 Ὀκτωβρίου 2024


Πρός Τον Δήμαρχο Κυθήρων 

και το Δημοτικό Συμβούλιο τοῦ Δήμου Κυθήρων

Ἐνταῦθα


ΘΕΜΑ: Διακοπή υδροδότησης στο γήπεδο «Παν. Μάγειρος» από τον Δήμο Κυθήρων 

Αξιότιμοι Κύριοι, Εντός του μηνός Αυγούστου λάβαμε ενημερωτική ἐπιστολή από το Δήμο ότι το αθλητικό κέντρο «Κοντελετούς» στο Λιβάδι έχει χρέος για το νερό 6.164,34 ευρώ και ότι ο Δήμος θα προχωρήσει σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης (κατάσχεση κινητών είτε εις χείρας οφειλέτη, είτε εις χείρας τρίτου ή και κατάσχεση ακινήτων). Μετά από αυτό μας ήλθε λογαριασμός νερού με τρέχουσα οφειλή 1.681,28 ευρώ με περίοδο κατανάλωσης 1 ΧΡΟΝΟΥ (!) προσαυξήσεις 1.837,00 ευρώ (πρόστιμο) και συνολική οφειλή 7.903,74 ευρώ. 

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή δεν έκανε καμία κίνηση και παρακάτω θα σας εξηγήσω τους λόγους. 

Σε συνέχεια όλων αυτών στις 16/10/2024 ο υπάλληλος του Δήμου με εντολή του κ.Δημάρχου σφράγισε το ρολόι λόγω οφειλών και με την προειδοποίηση ότι αν πειραχθεί θα έρθει αυτομάτως η αστυνομία (λίαν προσβλητική έκφραση, αφού κανείς δεν είχε σκοπό να παραβεί μία εντολή του Δήμου). 

Σας δηλώνουμε ότι η Ενορία της «Κοντελετούς» ούτε ποτέ είχε οφειλές προς τον Δήμο ή σε οποιονδήποτε άλλο φορέα, ούτε επιθυμεί να έχει. Το αθλητικό κέντρο που έγινε με πολύ κόπο και θυσίες και λειτουργεί αδιάκοπα από το 2012, χωρίς να έχει έσοδα από πουθενά, με τη  διαβεβαίωση από την πρώτη θητεία του κ.Χαρχαλάκη στελεχών της παράταξής του ότι θα ρυθμιστεί ώστε το αθλητικό κέντρο να μην πληρώνει νερό εφ’ όσον εξυπηρετεί τα παιδιά και την νεολαία γενικώτερα του νησιού μας. 

Κάθε φορά που έρχονταν λογαριασμοί και ενοχλούσαμε παίρναμε την απάντηση ότι θα ρυθμιστεί. Ακόμη και όταν ήλθε η ενημερωτική επιστολή μας είπαν μη δίνετε σημασία είναι τυπικό το θέμα. 

Το λάθος μας βέβαια είναι ότι εμπιστευτήκαμε και όλα είναι μόνο στα λόγια. Αξιότιμοι κύριοι, γνωρίζετε πολύ καλά ότι εξαιτίας αυτού του έργου που έγινε από την Ενορία της «Κοντελετούς», με την συνδρομή του μεγάλου ευεργέτη κ.Παναγιώτη Μάγειρα, δωρεές εσωτερικού και εξωτερικού, (όπως π.χ. από την Τράπεζα της Ελλάδος με 15.000 ευρώ με Διοικητή τον αείμνηστο Γεώργιο Προβόπουλο) και με τη συμβολή του αείμνηστου προπονητού Πέτρου Γαλανάκη ξεκίνησε κάπως οργανωμένα ο αθλητισμός στο νησί μας. 

Μας προξενεί όμως και απορία γιατί τόσο μεγάλη κατανάλωση από τη στιγμή που το γήπεδο ποτίζεται από το αδειοδοτημένο πηγάδι του οικοπέδου και μόνο οι τουαλέτες και οι βρύσες εντός του γηπέδου χρησιμοποιούν το κοινοτικό νερό. 

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι τόσο η Ενορία, όσο και γενικότερα η Τοπική Εκκλησία είναι πάντοτε αρωγοί στις προσπάθειες του Δήμου για την υπηρεσία των πολιτών του. Γι’ αυτό και όταν μας ζητήσατε χώρο για την παιδική χαρά (εξάλλου και η βρύση που υπάρχει τώρα σ’ αυτήν από τον υδρομετρητή του γηπέδου παίρνει νερό ώσπου να βάλει ο Δήμος δική του παροχή) και για πάρκινγκ με πολύ χαρά ανταποκριθήκαμε χωρίς να ζητήσουμε κανένα αντάλλαγμα.

 Αξιότιμοι κύριοι, αυτές οι κινήσεις και οι απειλές «ότι θα έλθει η αστυνομία» δεν ωφελούν τον τόπο. Είμαστε εδώ για να συζητάμε και να βρίσκουμε λύσεις για το συμφέρον, στην προκειμένη περίπτωση των παιδιών και των νέων μας. Είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σας

Μέ τιμή Γιά τό Ἐκκλησιαστικό Συμβούλιο Ὁ Πρόεδρος †Ἱερεύς Παναγιώτης Γ. Μεγαλοκονόμος Γενικός Ἀρχιερατικός Ἐπίτροπος Ἐφημέριος Ἱ. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου «Κοντελετοῦς»

Κοινοποίηση: Τοπικά μέσα ενημέρωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.