Header Ads

Header ADS

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ / Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Μονεμβασίας



ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ / Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Μονεμβασίας

Στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης των πολιτών, ο Δήμος Μονεμβασίας, επισημαίνει ότι, λόγω των εξαιρετικά δυσμενών κλιματολογικών συνθηκών (ανομβρία, ξηρασία και άνεμοι) που εξακολουθούν να επικρατούν στο Δήμο μας, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα υψηλός.
Απευθύνεται ισχυρή σύσταση στους συμπολίτες μας:
α)να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, χρήση υπαίθριων ψησταριών, κάπνισμα μελισσών, ρίψη αναμμένων τσιγάρων κ.α. και
β)να τηρούν τις απαγορευτικές οδηγίες που έχουν εκδοθεί, σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε περιοχές NATURA, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση του Δήμου Μονεμβασίας, κατά τις ημέρες στις οποίες η κατηγορία κινδύνου πυρκαγιάς είναι 3 και άνω (Χάρτης πρόβλεψης της Γ.Γ.Π.Π)
Υπενθυμίζεται ότι, καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου πραγματοποιούνται εκτεταμένοι έλεγχοι – περιπολίες προς αποφυγή της έναρξης και εξάπλωσης πυρκαγιών, αλλά και προς διαπίστωση της τήρησης των προβλεπόμενων στη Πυροσβεστική Διάταξη υπ’ αριθ. 9/2024 (Τεύχος B’ 2387/22.04.2024) με θέμα: «Καθορισμός μέτρων και μέσων για την πρόληψη και αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις, πάρκα και άλση πόλεων και οικιστικών περιοχών, περιοχές με ειδικό καθεστώς προστασίας, λοιπούς χώρους που βρίσκονται πλησίον των εκτάσεων αυτών καθώς και σε οικοπεδικούς χώρους».
Επισημαίνεται ότι, η μη τήρηση των διαλαμβανομένων στην ανωτέρω Πυροσβεστική Διάταξη, επισύρει υψηλά διοικητικά πρόστιμα σύμφωνα με τα οριζόμενα στην Πυροσβεστική Διάταξη υπ’ αριθ. 19/2024 (Τεύχος B’ 2550/30.04.2024).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.