Header Ads

Header ADS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΑΠΌ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ κ.ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ



Ενημέρωση για την πρόοδο των έργων

Φίλες και φίλοι,
Επισκέφθηκα τις προηγούμενες μέρες μαζί με μεγάλο κλιμάκιο μηχανικών της Περιφέρειας και του Δήμου εν εξελίξει δημοτικά έργα σε όλο το νησί. Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, σας γνωρίζω ότι αυτή τη στιγμή ο Δήμος μας έχει ενεργές συμβάσεις για τα παρακάτω έργα:
1. Αποχέτευση Νοτίου Τμήματος Κυθήρων (π/υ 28.000.000€ - Ταμείο Ανάκαμψης): αναμένεται η έναρξη κατασκευής των δικτύων εντός του μήνα.
2. Αποκατάσταση κτιρίων Κοινότητας Μητάτων (π/υ 850.000€ - Πρόγραμμα ΤΡΙΤΣΗΣ): το έργο είναι σε πλήρη εξέλιξη. Το κτήριο του παλαιού ΔΣ διαμορφώνεται σε σύγχρονη κινηματογραφική λέσχη, ενώ κατασκευάζεται υπαίθριο θέατρο στον αύλειο χώρο. Στο Κοινοτικό Γραφείο θα δημιουργηθεί χώρος ενημέρωσης για το πρόγραμμα των μονοπατιών, καθώς και γραφείο της Κοινότητας και του τοπικού Συλλόγου. Το έργο περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες υποδομές.
3. Αποκατάσταση Σχολείου Αγγλοκρατίας Ποταμού (Αστικόν) (π/υ 350.000€ - Πρόγραμμα LEADER): το έργο είναι σε πλήρη εξέλιξη. Μετά την ολοκλήρωσή του θα έχει μετατραπεί σε έναν καλαίσθητο χώρο γραμμάτων, τεχνών και εκδηλώσεων που έχει μεγάλη ανάγκη το βόρειο μέρος των Κυθήρων.
4. Νέες αφαλατώσεις σε Παλαιόπολη (300κμ/d), Καψάλι (300κμ/d) και Αντικύθηρα (100κμ/d) (π/υ 1.860.000€ - Πρόγραμμα ΤΡΙΤΣΗΣ): το έργο είναι σε εξέλιξη και αυτή τη στιγμή κατασκευάζονται τα δίκτυα (περ. 6,5 χλμ) που απαιτούνται για την λειτουργία των νέων μονάδων και τη σύνδεσή τους με τους οικισμούς.
5. Ανάπλαση Αβλέμωνα (π/υ 4.000.000€ - Ταμείο Ανάκαμψης): το έργο είναι σε εξέλιξη και ξεκίνησε από την πλήρη αναμόρφωση της παιδικής χαράς και θα συνεχιστεί με τα νέα δίκτυα ύδρευσης.
6. Ολοκλήρωση συστήματος τηλεμετρίας υποδομών ύδρευσης (3.063.000€ - Ταμείο Ανάκαμψης): σε εξέλιξη.
7. Νέες γεωτρήσεις ύδρευσης (π/υ 640.000€ - Ταμείο Ανάκαμψης): σε εξέλιξη. Διεκόπη προσωρινά λόγω θέρους και θα συνεχιστεί άμεσα.
8. Νέο δίκτυο ύδρευσης Αγ. Πελαγίας (π/υ 3.100.000€ - Περιφέρεια Αττικής): το έργο βρίσκεται σε διακοπή εργασιών λόγω προβλημάτων έγκαιρης πληρωμής των λογαριασμών από τον φορέα χρηματοδότησης. Αναμένεται η πληρωμή του 4ου και 5ου λογαριασμού από την Περιφέρεια (που αφορούν αποκλειστικά τόκους υπερημερίας) και του 6ου λογαριασμού, για τον οποίο μέρος θα πληρώσει ο Δήμος με έκτακτη αναμόρφωση που θα γίνει τη Δευτέρα, προκειμένου να ξεκινήσουν το συντομότερο οι εργασίες.
9. Νέα δίκτυα ύδρευσης – διασύνδεση δεξαμενών (π/υ 1.200.000€ - Πρόγραμμα ΤΡΙΤΣΗΣ): το έργο έχει ξεκινήσει από την άνοιξη, όμως διεκόπη λόγω θέρους και θα συνεχιστεί σε λίγες μέρες. Θα κατασκευαστούν 25 χλμ νέων δικτύων ύδρευσης σε όλο το νησί και κυρίως σε περιοχές με συχνές βλάβες.
10. Νέα γήπεδα σε Ποταμό και Φριλιγκιάνικα (π/υ 900.000€ - Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ): το έργο είναι σε εξέλιξη και η προθεσμία περάτωσής του είναι η 22/12/2024.
11. Ανάπλαση Κυπριωτιανίκων (π/υ 185.000€ - Πράσινο Ταμείο): αναμένεται η μετατόπιση μιας κολώνας της ΔΕΗ για να ξεκινήσουν οι εργασίες.
12. Ολοκλήρωση οδού από Διακοπουλιάνικα προς Καραβά (π/υ 123.000€ - ΙΔΙΟΙ ΠΟΡΟΙ): υπογράφηκε η σύμβαση και θα ξεκινήσουν οι εργασίες τις επόμενες εβδομάδες.
Επιπλέον αναμένεται η υπογραφή σύμβασης για τα νέα φίλτρα ύδρευσης στην Αγ. Αναστασία (180.000€ - ΠΔΕ), ενώ σε διαδικασία δημοπράτησης είναι η σύμβαση Τεχνικού Συμβούλου υλοποίησης του έργου «Αποχέτευση Νοτίου Τμήματος Κυθήρων» που είναι υποχρεωτικό λόγω του μεγέθους του έργου.
Ταυτόχρονα έχουμε ωριμάσει 13 νέα μεγάλα έργα αξιώνοντας σημαντικές χρηματοδοτήσεις, για τα οποία θα υπάρξει ειδική ενημέρωση.
Οι εντολές μου προς τους επιβλέποντες και αναδόχους ήταν και παραμένουν ξεκάθαρες: απόλυτη τήρηση όλων των όρων και προδιαγραφών των μελετών, των χρονοδιαγραμμάτων και των μέτρων ασφαλείας! Κάθε παραδρομή θα επισύρει τις νόμιμες συνέπειες.
Κάναμε και κάνουμε μεγάλο αγώνα για να φέρουμε όλα αυτά τα έργα στον τόπο μας και δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε αυστηρότατοι στην ορθή τους εκτέλεση!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.