Header Ads

Header ADS

Ελληνικές θάλασσες / Σε ποιες περιοχές εντοπίζονται καρχαρίες (χάρτης)



Η περιβαλλοντική οργάνωση iSea έκανε 4.540 καταγραφές για 33 είδη καρχαρία, 29 είδη σαλαχιών και μία χίμαιρα

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα καταγραφή έκανε η περιβαλλοντική οργάνωση iSea που συγκέντρωσε όλες τις καταγραφές που έχουν γίνει για καρχαρίες και σαλάχια τα τελευταία 90 χρόνια στις ελληνικές θάλασσες.

Το αποτέλεσμα της καταγραφής είναι εντυπωσιακό καθώς συνολικά έγιναν 4.540 καταγραφές για 33 είδη καρχαρία, 29 είδη βάτων και σαλαχιών και μία χίμαιρα, αποδεικνύοντας τον πλούτο των ελληνικών θαλασσών για τα συγκεκριμένα είδη τις τελευταίες εννέα δεκαετίες.

«Στόχος της μελέτης, που βασίστηκε σε διαφορετικές πηγές δεδομένων, ήταν να αποτελέσει τη βάση έτσι ώστε να στηθούν καινούργια ερευνητικά προγράμματα, να έχουμε καλύτερη εικόνα για την κατανομή των συγκεκριμένων ειδών και με βάση ενός χάρτη καταγραφών, να επικεντρώσουμε τις έρευνες σε συγκριμένα σημεία», ανέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ η περιβαλλοντολόγος και υπεύθυνη προγραμμάτων της iSea, Ρωξάνη Ναασάν Αγά - Σπυριδοπούλου, τονίζοντας ότι θα αποτελέσει και «μπούσουλα» για επόμενες μελέτες.

Περισσότερα στοιχεία για τη μελέτη θα παρουσιαστούν στο Συνέδριο της Πανευρωπαϊκής Ένωσης για τους Καρχαρίες και τα Σαλάχια (ΕΕΑ 2024), που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, από τις 21 έως τις 24 Οκτωβρίου.
 .avgi.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.