Header Ads

Header ADS

ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ:«Φοροεισπράκτορας» ο πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου του Δήμου Μονεμβασίας.

Με τις ευλογίες όλων των μελών της δημοτικής αρχής ψηφίστηκαν πριν λίγες μέρες, οι εικονιζόμενες αδιανόητες αυξήσεις στα τέλη χρήσης παροχής ρεύματος και νερού στις Λιμενικές Εγκαταστάσεις αρμοδιότητας τού Λιμενικού Ταμείου σε συνέχεια των ήδη κατά περίπου 30% αυξημένων οικιακών τιμολογίων ύδρευσης, ήτοι:

40% αύξηση ανά κυβικό στα τέλη χρήσης νερού και,
20% αύξηση ανά kWh στα τέλη παροχής ρεύματος.
Εμείς ψηφίσαμε «όχι» στις αδικαιολόγητες αυξήσεις και προτείναμε τα εξής:
1. Το Λιμενικό Ταμείο να υιοθετήσει ξεχωριστό τιμολόγιο με «συμβολικό» ποσό για τους ντόπιους χρήστες των λιμενικών εγκαταστάσεων (λάντζες, μόνιμα ελλιμενιζόμενα πλοία, επαγγελματικά σκάφη, ερασιτεχνικά σκάφη, κτλ.) και διαφορετικό τιμολόγιο για τους υπόλοιπους χρήστες.
2. Επειδή ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου δεν απάντησε στο ερώτημά μας για το ποιο είναι το σύνολο που πληρώνει ανά έτος το Λιμενικό Ταμείο προς τον πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος, τον ενημερώσαμε ότι πιθανότατα τα ετήσια ποσά που πληρώνονται προς τον πάροχο, απέχουν πολύ από το σύνολο των εσόδων που θα προκύψουν από τις προτεινόμενες μεγάλες αυξήσεις. Για του λόγου το αληθές, τον προτρέψαμε να προβεί σε μια μελέτη εσόδων – εξόδων του Λιμενικού Ταμείου από την οποία κατά τη γνώμη μας μπορεί να προκύψει ακόμα και ΜΕΙΩΣΗ των τελών.
3. Στο επιχείρημα της πλειοψηφίας μέσω συγκεκριμένου παραδείγματος στο Λιμανάκι Αυλόσπηλου της Νεάπολης ότι, οι υψηλές χρεώσεις θα περιορίσουν την αλόγιστη χρήση νερού, αντιτείναμε ότι ένα μεμονωμένο περιστατικό δεν μπορεί να καταδικάσει την τοπική κοινωνία στο σύνολό της και ότι μια συστηματική σύσταση θα ήταν αρκετή για να αποφεύγονται τέτοια περιστατικά.
Τέλος, επειδή ο πρόεδρος, με ύπουλο τρόπο προσπάθησε να παραποιήσει τα λεγόμενά μας απαλύνοντας τις «φοροεισπρακτικές» τακτικές του, έχουμε ήδη αρμοδίως ζητήσει την ακύρωση της Απόφασης και θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες διαδικασίας για τη μη εφαρμογή της.
Κυριακή Καρατζή-Βραϊμάκη, Τακτικό Μέλος ΛΤ
Θεοδούλη Σπυριδάκου, Αναπληρωματικό Μέλος ΛΤ
Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Μονεμβασίας
ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ







Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.