Header Ads

Header ADS

ΚΥΘΗΡΑ:ΜΕ ΣΥΜΠΤΥΞΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ “ΚΑΛΥΠΤΕΙ” Η ΔΙΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ-ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ



Πειραιάς, 20/9/2024 Αρ. Πρωτ.: 201 

Προς: Συναδέλφους ΕΛΜΕ Πειραιά, ΟΛΜΕ, ΜΜΕ


ΜΕ ΣΥΜΠΤΥΞΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ “ΚΑΛΥΠΤΕΙ” Η ΔΙΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ-ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ

Λίγες μέρες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η κατάσταση στα σχολεία διαψεύδει με πάταγο την εικονική-ψηφιακή πραγματικότητα, που προβάλλει επικοινωνιακά το ΥΠΑΙΘΑ.

Συγκεκριμένα, τα σχολεία των Κυθήρων και ιδιαίτερα το Γυμνάσιο ξεκίνησαν την νέα σχολική χρονιά με τεράστιες ελλείψεις, γεγονός που προκάλεσε τις δίκαιες αντιδράσεις των γονιών.

Ωστόσο, αντί να προχωρήσει άμεσα η Β’ φάση πρόσληψης αναπληρωτών, η ΔΙΔΕ Πειραιά αποφάσισε:

1) την σύμπτυξη τμημάτων στο ΓΕΛ Κυθήρων, με αποτέλεσμα να στοιβάζονται 30 μαθητές στην Α’ Λυκείου, 27 μαθητές/μαθήτριες στη Β’ Λυκείου (με 4 παιδιά να διαθέτουν γνωμάτευση από το ΚΕΔΑΣΥ) και 26 μαθητές/μαθήτριες στη Γ’ Λυκείου (γεγονός που υπερβαίνει ακόμα και την κείμενη νομοθεσία, αφού οι μαθητές στη Γ’ Λυκείου απαγορεύεται να είναι πάνω από 25)!

2) την υποχρεωτική μετακίνηση, παρά τη θέλησή τους, εκπαιδευτικών από το Λύκειο στο Γυμνάσιο Κυθήρων, με αποτέλεσμα να μετακινείται εκπαιδευτικός που διδάσκει τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα της θεωρητικής κατεύθυνσης.

3) την ανάθεση υπερωριών στους εκπαιδευτικούς, με αποτέλεσμα να φτάνει εκπαιδευτικός τις 28 ώρες διδασκαλίας τη βδομάδα και τα 8 διαφορετικά αντικείμενα (όλα αυτά σε τμήματα 26 μαθητών/μαθητριών και άνω).

Όλα αυτά, προκειμένου να γίνει “εξοικονόμηση” εκπαιδευτικών και να μπαλωθούν, ουσιαστικά να κρυφτούν κάτω από το χαλί, τα κενά.

Πρόκειται για τη γνωστή πολιτική και τα γνωστά δήθεν “μπαλώματα”, που βλέπουμε κι σε άλλους τομείς, όπως στην Υγεία, με γιατρούς και νοσηλευτές να λαμβάνουν εντολές να αφήσουν ένα πόστο για να μετακινηθούν σε κάποιο άλλο.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, στα πλαίσια της πολύ μαζικής κινητοποίησης ενάντια στις καταργήσεις τμημάτων, από κοινού με γονείς (βλέπε και δελτίο τύπου αρ. Πρωτ.: 201/20-09-2024), κατήγγειλε την παραπάνω αντιπαιδαγωγική απόφαση του ΔΙΔΕ Πειραιά. Απαίτησε την άμεση κάλυψη όλων των κενών, ταυτόχρονα με τη δημιουργία ενός ακόμα τμήματος σε Α, Β’ και Γ’ Λυκείου, να μη γίνει καμία μετακίνηση εκπαιδευτικών και να μην προχωρήσει η ανάθεση των υποχρεωτικών υπερωριών. Στέκεται στο πλευρό των συναδέλφων/συναδελφισσών και των γονιών.

Μετά την παρέμβαση της ΕΛΜΕ, ο ΔΙΔΕ Πειραιά δεσμεύτηκε να επανεξετάσει το θέμα των υπερωριών (αφαιρώντας τες από όσους το ζητήσουν) και δήλωσε ότι η απόφαση αυτή αποτελεί μία προσωρινή λύση, μέχρι τη Β’ φάση πρόσληψης αναπληρωτών/αναπληρωτριών, από την οποία θα ζητήσει την πρόσληψη εκπαιδευτικών για τη δημιουργία δύο ακόμα τμημάτων στο ΓΕΛ.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για να καλυφθούν όλα τα κενά, να ιδρυθούν όλα τα τμήματα, σύμφωνα με τις προτάσεις των σχολείων των Κυθήρων! Στηρίζουμε με όλα τα μέσα τις διεκδικήσεις γονιών και εκπαιδευτικών και απαιτούμε να παρθεί πίσω η απόφαση του ΔΙΔΕ Πειραιά για την υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικών.

Υ.Γ.: το δικαίωμα στην 9μηνη άδεια ανατροφής τέκνου για έναν/μία εκπαιδευτικό, είναι αδιαμφισβήτητο δικαίωμα της πατρότητας/μητρότητας, αλλά και κάτι το οποίο μπορεί εύκολα να υπολογίσει-προβλέψει έγκαιρα το ΥΠΑΙΘΑ. Θυμίζουμε επίσης ότι όσο κάποιος/κάποια είναι αναπληρωτής/αναπληρώτρια ΔΕΝ δικαιούται να λάβει 9μηνη άδεια ανατροφής, παρά μόνο 3,5 μήνες και αυτές υπό προϋποθέσεις. Δεν προκαλεί καμία έκπληξη λοιπόν, που συνάδελφοί μας όταν διοριστούν, σπεύδουν να κάνουν χρήση του αναφαίρετου δικαιώματός τους για 9μηνη άδεια ανατροφής, αφού σαν αναπληρωτές/αναπληρώτριες δεν είχαν αυτή τη δυνατότητα!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.