Header Ads

Header ADS

Η Νέα Δημοκρατία Βάζει την Αστυνομία να Διώξει Μαθήτρια Από το Σχολείο



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κόμματος Πειρατών Ελλάδας:

Η Νέα Δημοκρατία Βάζει την Αστυνομία να Διώξει Μαθήτρια Από το Σχολείο

https://www.pirateparty.gr/2024/09/i-nea-dimokratia-vazei-tin-astinomia-na-dioxei-mathitria-apo-to-sxoleio/

Ναι, καλά διαβάσατε. Όχι, δεν είναι επειδή η μαθήτρια διέπραξε κανένα αδίκημα ή πειθαρχικό παράπτωμα. Απλά, ο κατασταλτικός βραχίονας του ανάλγητου κράτους της Νέας Δημοκρατίας ανέλαβε να υλοποιήσει την απόφαση της οικείας Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για απομάκρυνση «υπεράριθμης» μαθήτριας δημοτικού στη Χαλκιδική και μεταφορά της σε σχολείο διπλανού χωριού, 8 χιλιόμετρα παραπέρα. Φυσικά, με την ευθύνη και το κόστος της καθημερινής μετάβασης του κοριτσιού στο σχολείο να βαρύνει τους γονείς. 

Αυτός είναι ο «εξορθολογισμός» που φέρνει στην Παιδεία ο «πολύς» κ. Πιερρακάκης. Αντί να διασφαλίσει ότι όλα τα παιδιά θα μπορούν να πάνε στο σχολείο της περιοχής τους και να φοιτήσουν σε ασφαλή, καλοσυντηρημένα κτίρια, με επαρκές διδακτικό προσωπικό και με τις κατάλληλες υλικοτεχνικές υποδομές, αυτός υποβάλλει τα παιδιά και τους γονείς τους σε καψόνια. Αφήνει τα σχολεία να ρημάζουν και να γίνονται επικίνδυνα για δασκάλους και μαθητές. Αφήνει τα παιδιά χωρίς εκπαιδευτικούς για μήνες. Έτσι κάνει «οικονομία» η Νέα Δημοκρατία, τη στιγμή που σπαταλά τα χρήματά μας σε απευθείας αναθέσεις - π.χ. η κα Όλγα Κεφαλογιάννη βρέθηκε να ξοδεύει είκοσι χιλιάρικα από τους φόρους μας για χαλιά και τραπέζια στο γραφείο της. 

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας καλεί το Υπουργείο Παιδείας και τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους και να ενεργήσουν ώστε κανένα παιδί να μην αναγκάζεται να ξενιτεύεται για να πάει στο σχολείο.

Πηγή:
Ημεροδρόμος. (2024). Αίσχος! Εστειλαν την Αστυνομία για να βγάλει 10χρονη μαθήτρια από το σχολείο της στη Χαλκιδική και να πάει σε άλλο 8χλμ μακριά! [online] Available at: https://www.imerodromos.gr/aischos-esteilan-tin-astynomia-gia-na-vgalei-10chroni-mathitria-apo-to-scholeio-tis-sti-chalkidiki-kai-na-paei-s-allo-8chlm-makria/ [Accessed 18 Sep. 2024].


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.