Header Ads

Header ADS

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:Αντιπολίτευση «έκτακτης ανάγκης»



Αντιπολίτευση «έκτακτης ανάγκης»

Πριν λίγες ημέρες, οι 2 παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, ζήτησαν τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με αντικείμενο τη συζήτηση και λήψη απόφασης για τα προβλήματα ύδρευσης. Φυσικά το Δ.Σ. συγκλήθηκε από τον Πρόεδρο, όπως προβλέπεται στο Νόμο, ωστόσο η παράταξή μας δεν θα συμμετέχει στη συνεδρίαση αυτή, καθώς η εισήγηση που απέστειλε ο κ. Σουρής (εκπροσωπώντας άραγε και τον κ. Σοφίο που δεν έστειλε;) χαρακτηρίζεται τουλάχιστον ως μνημείο μετριότητας. Και εξηγούμεθα:
1. Πουθενά στην εισήγησή του ο κ. Σουρής δεν καταφέρεται ενάντια στις γεωτρήσεις. Πουθενά δε λέει να μη γίνουν νέες γεωτρήσεις. Αντίθετα προτείνει να συνδεθούν οι νέες γεωτρήσεις (που τις θεωρεί δεδομένες) με το σύστημα τηλεμετρίας (δεν χρειαζόμασταν τον κ. Σουρή για να το κάνουμε αυτό, είναι ήδη συμβασιοποιημένο). Συνεπώς, παριστάμενος στη λαϊκή συνέλευση του Καραβά, απλά κορόιδεψε και ενέπαιξε τους πολίτες.
2. Ο κ. Σουρής προτείνει την εφαρμογή του Κανονισμού Ύδρευσης που απαγορεύει την άρδευση, την σπατάλη κ.λπ. Μα χρειάζεται απόφαση για να εφαρμοστεί ο Κανονισμός; Όχι! Προσωπικό χρειάζεται που ο Δήμος μας δεν διαθέτει!
3. Προτείνει πράγματα που ήδη γίνονται, όπως: τηλεμετρία και τηλεχειρισμός (λειτουργεί άριστα και επεκτείνεται σε όλο το δίκτυο, ενημέρωση των ξενοδόχων (υπάρχει έντυπο αναρτημένο στο site του Δήμου που έχουν τυπώσει οι περισσότεροι ξενοδόχοι), επισκευή των βλαβών και διαρροών (γίνεται καθημερινά, 377 βλάβες έχουμε επισκευάσει από την αρχή του έτους) κ.λπ.
4. Προτείνει πράγματα που αποδεικνύουν πόσο μεγάλη έλλειψη γνώσης έχει για τα δίκτυα των Κυθήρων αλλά και πόσο ψηλά στα σύννεφα πετάει: «αυτόματη ειδοποίηση των αρμοδίων με βομβητή ή app σε περίπτωση βλάβης»! Ξέχασε να συμπληρώσει όμως: «Επίλυση του προβλήματος της λειψυδρίας με ένα κουμπί, ένα νόμο και ένα άρθρο»…
5. Προτείνει έργο για το οποίο έχουμε ήδη έτοιμη τη μελέτη και έχουμε υποβάλλει αίτημα χρηματοδότησης: διασύνδεση δεξαμενής Παλαιόπολης (Μάκρωνα) με Γωνία. Αλήθεια, κάποια αμιγώς δική του πρόταση δεν έχει;
6. Προτείνει την αξιοποίηση του νερού από την ΕΕΛ Καψαλίου για άρδευση. Μα αυτό έχει ήδη προβλεφθεί στη μελέτη του έργου «Αποχέτευση Νοτίου Τμήματος Νήσου Κυθήρων» που πρόσφατα συμβασιοποιήθηκε. Ας τον ενημέρωναν οι συνεργάτες του που τόσο λυσσαλέα το πολέμησαν…
7. Προτείνει μόνο θεωρίες και τίποτε συγκεκριμένο. Λογικό για κάποιον που έχει πλήρη άγνοια του ζητήματος της ύδρευσης στο νησί μας.
Η μόνη συγκεκριμένη πρότασή του είναι να ζητήσουμε να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας! Μα καλά δεν έχει ίχνος ντροπής πάνω του; Πως τολμά να κάνει μια τέτοια πρόταση, όταν το 90-93% των παροχών δεν αντιμετώπισαν ούτε αντιμετωπίζουν το παραμικρό πρόβλημα υδροδότησης; Πως θα κοιτάξει στα μάτια τους επαγγελματίες του τουρισμού που βλέπουν να δυσφημείται ο τόπος μας με τέτοιες άφρονες τοποθετήσεις; Ο κ. Σοφίος που συνυπέγραψε το αίτημα σύγκλησης του Δ.Σ. συμφωνεί με όλα αυτά; Οι συνεργάτες του κ. Σουρή είναι σύμφωνοι με μια τέτοια πρόταση;
Εμείς, αδυνατούμε να συμμετέχουμε σε ένα συλλογικό όργανο όπου η εισήγηση και η βάση συζήτησης είναι οι ατέρμονες θεωρίες του κ. Σουρή, που είτε βρίσκονται εκτός πραγματικότητος, είτε επαναλαμβάνουν έργα και δράσεις που ΗΔΗ γίνονται.
Αντίθετα με τις θεωρίες του κ. Σουρή, η δική μας Δημοτική Αρχή έχει πολύ σαφή προγραμματισμό για την ύδρευση. Όλα τα εκτελούμενα έργα έχουν ως στόχο την υδροδότηση του νησιού με τρόπο ΜΕΙΚΤΟ: ΚΑΙ αφαλατώσεις ΚΑΙ γεωτρήσεις. Όσοι εχθρεύονται τις γεωτρήσεις κάνουν λάθος. Από αυτές υδρεύεται το μεγαλύτερο μέρος της Χώρας. Ακόμα και με τόσο εκτεταμένη ανομβρία, το νερό τελικά υπάρχει στον υδροφόρο ορίζοντα, αλλά σε μεγαλύτερα βάθη. Αν ακούσουμε τους «υδρογεωλόγους του καναπέ», αύριο το πρωί όλο το νησί θα μείνει από νερό και μάλιστα οριστικά. Οι αφαλατώσεις δεν θα μπορέσουν ποτέ να καλύψουν το 100% των αναγκών του νησιού χωρίς τις γεωτρήσεις (και το αντίστροφο φυσικά).
Με βάση τις νέες επιταγές του ΕΣΠΑ και του ΠΕΠ Αττικής, που ειδικά στα έργα υποδομών απαιτούν τη λεγόμενη «Ολιστική Προσέγγιση» για να τα χρηματοδοτήσουν, η Δημοτική μας Αρχή προχωρά στην εκπόνηση μιας πολύ μεγάλης μελέτης ύδρευσης, με 10 υποέργα, που στόχο έχει να επιλύσει οριστικά όλα τα προβλήματα υδροδότησης σε βάθος πολλών ετών, ακριβώς δηλαδή όπως κάνουμε με το αποχετευτικό του Νοτίου Τμήματος Κυθήρων, που κάποιοι χλεύαζαν και ειρωνεύονταν.
Νέα έργα ύδρευσης Δήμου Κυθήρων:
• Υποέργο 1: Αντικατάσταση παλαιών δικτύων – νέα δίκτυα ύδρευσης
• Υποέργο 2: Αξιοποίηση υδάτινων πόρων Παλαιόπολης
• Υποέργο 3: Μεταφορά νερού αφαλάτωσης Αγ. Πατρικίας σε Ποταμό και Καραβά
• Υποέργο 4: Μεταφορά νερού αφαλάτωσης Παλαιοπόλεως σε Σκληρή
• Υποέργο 5: Νέες δεξαμενές ύδρευσης
• Υποέργο 6: Αντικατάσταση πεπαλαιωμένων δικτύων ύδρευσης ΔΕ Αντικυθήρων
• Υποέργο 7: Κατασκευή δικτύων άρδευσης Νήσου Κυθήρων (αφορά τον Κάμπο Λιβαδίου και τον Κάμπο Παλαιοπόλεως όπου υπάρχουν αρδευτικές γεωτρήσεις
• Υποέργο 8: Εξοικονόμηση ενέργειας στο σύστημα ύδρευσης του Δήμου Κυθήρων
• Υποέργο 9: Ψηφιακή αποτύπωση – χαρτογράφηση υποδομών και δικτύων ύδρευσης Δήμου Κυθήρων
• Υποέργο 10: Φράγματα – μικροί ταμιευτήρες (προμελέτη)
Απέναντι σε κινήσεις εντυπωσιασμού και ανεφάρμοστες θεωρίες, εμείς πάντα θα απαντάμε συγκεκριμένα και με έργο.

10 σχόλια:

  1. 377 βλάβες! Θα έλεγε κανείς πως η δημοτική αρχή παρέλαβε καμένη γη από τους προηγούμενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευτελίζετε το δημοτικό συμβούλιο. Ντροπή .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες τα βίντεο; δες τα γιατί το ΔΣ το ευτελίζει η αντιπολίτευση

      Διαγραφή
    2. Υπάρχει βίντεο; Ποιός τραβούσε;

      Διαγραφή
  3. Που μπορούμε να δούμε την εισήγηση του κ. Σουρή; Είναι κάπου αναρτημένη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατεβατά από ασφαλή απόσταση. Οι κότες το έσκασαν... :D:D:D Κάνανε τη γη σουρωτήρι, παίξανε τζόγο με το νερό, λούζονται τώρα την ανικανότητά τους. 5 χωριά χωρίς νερό και ο ένας το έσκασε γι Αντικύθηρα, ο άλλος δεν πιάνει το τηλέφωνό του, ούτε να εμφανιστούν δεν τολμάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο μισός πληθυσμός στα κυθηρα δεν έχει νερό και εκείνος κάθεται και γράφει ότι να ναι …Μπράβο συμπαραστέκεται στους δημότες που πριν λίγο καιρο ζητούσε τη ψήφο τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή από τα 70 χωριά δεν έχουν νερό τα 35; για δώσε μας στοιχεία

      Διαγραφή
    2. Διάβαζε Adelin, τι ρωτάς; Μόνο σήμερα 5 χωριά χωρίς νερό.

      Διαγραφή

Από το Blogger.