Header Ads

Header ADS

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:Ενημέρωση για ζητήματα υδροδότησης



Η Δημοτική Αρχή ανακοινώνει ότι μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων δοκιμών, ξεκίνησε να λειτουργεί κανονικά η διασύνδεση των δεξαμενών στο δίκτυο της Αγ. Πελαγίας. Ειδικότερα, μετά την κατασκευή της νέας δεξαμενής πλησίον του ξενοδοχείου «ΚΥΘΕΑ», η οποία δέχεται το νερό από τις 2 μονάδες αφαλάτωσης της Αγίας Πατρικίας, ολοκληρώθηκε και η σύνδεση με την υφιστάμενη δεξαμενή της Αγ. Πελαγίας, που είχε καθυστερήσει λόγω γραφειοκρατικών και οικονομικών εμπλοκών του έργου που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής και χωρίς καμία απολύτως ευθύνη του Δήμου Κυθήρων. Έτσι υλοποιείται ο εξαρχής προγραμματισμός της Δημοτικής Αρχής και ενισχύεται πλέον οριστικά η Αγ. Πελαγία (το σύνολο του οικισμού) με ποσότητες νερού που υπερκαλύπτουν την ημερήσια κατανάλωση σε περίοδο αιχμής. Προβλήματα που παρουσιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες στα ψηλά σημεία της Αγ. Πελαγίας θα αποκατασταθούν σταδιακά.

Αναφορικά με τους οικισμούς που υδρεύονται από την δεξαμενή της Σκληρής, κατανοούμε απόλυτα τον προβληματισμό των κατοίκων και εργαζόμαστε νυχθημερόν – αιρετοί, υπάλληλοι και ιδιώτες συνεργάτες – για την εξεύρεση λύσεων. Τα προβλήματα στην περιοχή αυτή θα επιλυθούν οριστικά αφενός με το νέο δίκτυο από την Γωνία που ήδη κατασκευάζεται, αφετέρου με την μεταφορά του νερού από την υπό κατασκευή αφαλάτωση της Παλαιοπόλεως, έργο που έχει μελετηθεί, κοστολογηθεί και αναζητείται η χρηματοδότησή του. Κάθε άλλη βιώσιμη λύση είναι ευπρόσδεκτη, από οποιονδήποτε φορέα ή κάτοικο έχει σχετικές γνώσεις και δύναται να συμβάλει θετικά. Πρέπει, όμως, να παύσει η τοξική αντιπαλότητα που έχει δημιουργηθεί και να γίνει μια συλλογική προσπάθεια, ώστε να ευχαριστήσουμε και να ικανοποιήσουμε τους χιλιάδες επισκέπτες που και φέτος εμπιστεύθηκαν τον όμορφο τόπο μας για τις διακοπές τους.

Είναι ανεπίδεκτο αμφισβήτησης το γεγονός ότι τα φετινά προβλήματα υδροδότησης είναι λιγότερα από το 2023 (π.χ. λύθηκε οριστικά το πρόβλημα στον Κάλαμο με τις γεωτρήσεις του 2023 κ.λπ.) και το νησί μας δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συγκριθεί με άλλους Δήμους που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της λειψυδρίας, αφού πάνω από το 90% των νόμιμων παροχών δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα υδροδότησης.

Τα προβλήματα και οι βλάβες δεν θα σταματήσουν ως διά μαγείας, ούτε θα εξαλειφθούν, ειδικά σε ένα νησί όπως τα Κύθηρα όπου τα βασικά δίκτυα ύδρευσης κατασκευάστηκαν σε προηγούμενες δεκαετίες, δε συνδέονται μεταξύ τους και παρουσιάζουν καθημερινές βλάβες, που θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε όπως εξάλλου κάνουμε εδώ και 10 χρόνια.

Η αύξηση των καταναλώσεων είναι μεγάλη και απρόβλεπτη λόγω του τουρισμού, που σε συνδυασμό με την παρατεταμένη ανομβρία επηρεάζει φέτος ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και μεγάλο μέρος της Ευρώπης. Με τα δεκάδες έργα που έχουμε ως τώρα εκτελέσει λύσαμε χρόνια προβλήματα υδροδότησης σε πάρα πολλές περιοχές, π.χ. στην αρχή της θητείας μας σχεδόν το μισό νησί είχε διαρκείς και εκτεταμένες διακοπές νερού τη θερινή περίοδο: Καρβουνάδες, Λιβάδι, Δρυμώνας, Κάλαμος, Διακόφτι κ.λπ., που πλέον υδροδοτούνται ομαλά. Με όσα έργα ήδη εκτελούνται και με όσα μελετώνται και προγραμματίζονται, έχουμε εδραία την πεποίθηση ότι θα αντιμετωπίσουμε επαρκώς το ζήτημα σε ορίζοντα προβλεπτού μέλλοντος.

Είναι υποχρεωτικό, όμως, να συμβάλλουμε όλοι στον περιορισμό της κατανάλωσης και στην τήρηση του Κανονισμού Ύδρευσης, ειδικά τους επόμενους 2 μήνες, ώστε να κυλήσει ομαλά και το υπόλοιπο της θερινής περιόδου.

3 σχόλια:

  1. Άρα:
    1ο. Ξεκίνησε να λειτουργεί κανονικά η... διασύνδεση των δεξαμενών. Δούλεμα στο δούλεμα και η μαύρη σωλήνα ακουμπητή στο δρόμο να βράζει το νερό. Αμα θελετε να μην καίγεστε στο ντους ανάψτε θερμοσίφωνα....
    2ο. Οι οικισμοί που υδρεύονται από τη Σκληρή θα δουν νερό όταν εγκριθεί η χρηματοδότηση για την αφαλάτωση της Παλαιόπολης και γίνει το έργο. Δεν είναι τίποτα, 3-4 χρόνια υπομονή.
    3ο Δούλεμα προς ιθαγενείς: η παραπάνω αφαλάτωση είναι υπό κατασκευή ενώ ακόμα αναζητείται η... χρηματοδότηση.
    4. Και το θρασύδειλο κερασάκι στην τούρτα: "Πρέπει, να παύσει η τοξική αντιπαλότητα που έχει δημιουργηθεί και να γίνει μια συλλογική προσπάθεια", είπαν αυτοί που κάλεσαν καταμεσήμερο του Αυγούστου σε Δημοτικό Συμβούλιο και δεν εμφανίστηκαν.
    Και το κλου: "έχουμε εδραία την πεποίθηση ότι θα αντιμετωπίσουμε επαρκώς το ζήτημα σε ορίζοντα προβλεπτού μέλλοντος."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί αυτά που έγραψε στους άλλους δύο είναι καλύτερα; Τα ίδια ψέματα γράφει κι εκεί. Το παράξενο είναι ότι :

      1. Η κυρούλα μπορούσε να λουφαξει όπως κάνει πάντα αλλά προτίμησε να εκτεθεί και να γίνει πιο ρόμπα από ότι έγινε με την απουσία .

      2. Ό άλλος έχει συμφωνήσει σε όλα στην κουβέντα προχθές και μετά δημοσιεύει κείμενο που μιλάει για βία.

      Διαγραφή
    2. ---> 1. Τουλάχιστον παραδέχομαι οτι αυτή προσπαθεί να φανεί αξιοπρεπής, άλλο τι καταφέρνει.
      ---> 2. Ε, αφού του άρεσε γιατί να μη το δημοσιεύσει; Δεν κορόιδεψε κανέναν, όλοι γνωρίζουν.

      Διαγραφή

Από το Blogger.