Header Ads

Header ADS

Παραλίγο νέα τραγωδία με Canadair: Δείτε σε βίντεο πως χτυπά με το φτερό κορυφή πεύκου

 

Στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν 75 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 25 οχήματα

Μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στον Πλατανίτη της Ναυπακτίας, στην Αιτωλοακαρνανία αλλά όλοι ανακουφίστηκαν όταν αποφεύχθηκε μια παραλίγο τραγωδία με Canadair.

Ειδικότερα, χρήστης των social media κατέγραψε τη στιγμή που πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου Canadair προσκρούει σε πεύκο στη διάρκεια κατάσβεσης της φωτιάς με το φτερό του αλλά ευτυχώς κατόρθωσε να ανέλθει και να ξεφύγει του κινδύνου.


Να αναφέρουμε ότι αυτή ήταν μια παρακινδυνευμένη κίνηση των χειριστών που θα μπορούσε να τους στοιχίσει την ζωή καθώς ευτυχώς δεν υπήρχε κάποιο κατώρευμα το οποίο θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο για τον χειρισμό.

Τα πρωτόκολλα ασφαλείας θα πρέπει πάντα να τηρούνται για την ασφάλεια των πιλότων που δίνουν τον αγώνα με τις φωτιές κάθε καλοκαίρι.

Ηδη έχουν σταλεί, μέσω του 112, δυο μηνύματα σε όσους κατοικούν ή βρίσκονται στην περιοχή Ανω Πλατανίτης να απομακρυνθούν προς Ναύπακτο και σε όσους είναι στις περιοχές Μολύκρειο και Φραγκέικα να κινηθούν προς Αντίρριο.

Στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν 75 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 25 οχήματα, ενώ έχουν κινητοποιηθεί εννέα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

«Η φωτιά είναι πολύ δυνατή και τα επίγεια και εναέρια μέσα πυρόσβεσης επιχειρούν από κάθε πλευρά του πύρινου μετώπου στον Πλατανίτη, προκειμένου να το περιορίσουν», ανέφερε στην «Κ» ο δήμαρχος Ναυπακτίας, Βασίλης Γκίζας, προσθέτοντας ότι «οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί».

Ο δήμαρχος είπε επίσης ότι «εκκενώθηκαν προληπτικά όλες οι γύρω κοινότητες και οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν καταφέρει μέχρι τώρα να επέμβουν σωτήρια, ώστε να μην καούν σπίτια». Ομως, όπως σημείωσε, «καταγράφονται ζημιές σε γεωργικές και δασικές εκτάσεις

pronews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.