Header Ads

Header ADS

Μπάχαλο με την επιστολική ψήφο και τα ΕΛ.ΤΑ.



Λιγότερο από μία εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου και επιβεβαιώθηκε άλλη μία φορά ότι η εμμονή της κυβέρνησης με τη θέσπιση της επιστολικής ψήφου φαλκιδεύει τη διαδικασία.

Απαντώντας στις καταγγελίες ότι χιλιάδες πολίτες που το επιθυμούσαν δεν έχουν καταφέρει ακόμη να ψηφίσουν, η διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων κατόρθωσε να… επιβεβαιώσει διαψεύδοντας το μπάχαλο!

Τα ΕΛ.ΤΑ. εξέδωσαν οργισμένη ανακοίνωση διάψευσης. Μόνο που στην υποτιθέμενη διάψευση η εταιρία επιβεβαιώνει τα προβλήματα που αφορούν τόσο τη διανομή όσο και τη διαλογή των φακέλων από τους πολίτες που επέλεξαν να ψηφίσουν μέσω επιστολής.

«Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία διαψεύδουν κατηγορηματικά πρόσφατα δημοσιεύματα συγκεκριμένου site -που αναπαράγονται σήμερα- στα οποία γίνεται λόγος για δήθεν προβλήματα στη διαδικασία της επιστολικής ψήφου από τα ΕΛ.ΤΑ. Για την ορθή ενημέρωση των εκλογέων και την πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ενημερώνουν: Το έργο της επιστολικής ψήφου αφορά περίπου 200.000 πολίτες που εκδήλωσαν σχετικό ενδιαφέρον, με τα ΕΛ.ΤΑ. να αναλαμβάνουν τη διανομή εκλογικού υλικού σε 100.000 από αυτούς (75.000 στο εσωτερικό και 25.000 στο εξωτερικό). Μέχρι σήμερα, το 96,5% παραδόθηκε στους εκλογείς εντός και εκτός συνόρων. Για το μεγαλύτερο μέρος των αποδεκτών έγιναν τουλάχιστον δύο προσπάθειες επίδοσης στη διεύθυνση που είχε δηλωθεί (η προδιαγραφή του έργου προβλέπει μία) και εστάλησαν μέχρι και έξι μηνύματα υπενθύμισης. Η διαδικασία περιελάμβανε απογευματινές επιδόσεις και διευρυμένο ωράριο καταστημάτων. Για το υπόλοιπο 3,5% που δεν επιδόθηκε μέχρι στιγμής ή δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία με τους εκλογείς, το εκλογικό υλικό, ακολουθώντας σχετική οδηγία του υπουργείου Εσωτερικών, παραμένει ακόμα και σήμερα στα καταστήματα, από τα οποία μπορεί ο ενδιαφερόμενος να παραλάβει και μάλιστα κατά προτεραιότητα».

Τι μας λένε τα Ελληνικά Ταχυδρομεία χωρίς να το παραδέχονται ευθέως; Ότι για τα όποια προβλήματα ευθύνονται οι πολίτες!

Τι μας λένε οι αρμόδιοι υπουργοί Κεραμέως (ως υπουργός Εσωτερικών υπεύθυνη για την εκλογική διαδικασία) και Χατζηδάκης (ως υπουργός Οικονομικών εποπτεύων τα ΕΛ.ΤΑ.); Απολύτως τίποτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.