Header Ads

Header ADS

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:10 χρόνια στο τιμόνι του Δήμου μας!



10 χρόνια στο τιμόνι του Δήμου μας!

Ήταν 26-05-2014, ακριβώς 10 χρόνια πριν, όταν οι πολίτες των Κυθήρων και των Αντικυθήρων μας τίμησαν με την ψήφο τους και μας ανέδειξαν στη διοίκηση του Δήμου μας.
Εγώ και οι συνεργάτες μου εργαστήκαμε μεθοδικά και με πρόγραμμα, δεν αφήσαμε καμία χρηματοδότηση να πάει χαμένη, συγκρουστήκαμε όπου έπρεπε με μικροσυμφέροντα και παγιωμένες μικροπολιτικές αντιλήψεις που αφήναν τον τόπο μας σε στασιμότητα, μελετήσαμε και ολοκληρώσαμε δεκάδες αναπτυξιακά έργα που αποτελούσαν υποσχέσεις ετών, προωθήσαμε τον ποιοτικό τουρισμό και προβάλλαμε το νησί μας πανελλαδικά και διεθνώς, διοργανώσαμε σημαντικές εκδηλώσεις, ενισχύσαμε και επεκτείναμε τις αδελφοποιήσεις, φέραμε σημαντικές χρηματοδοτήσεις στην τοπική κοινωνία από το πρόγραμμα LEADER.
Αντιμετωπίσαμε, όμως, και πρωτοφανείς προκλήσεις: Capital Controls, παύση πληρωμών, παρ' ολίγον πτώχευση του Κράτους και έξοδος από την ΕΕ, δέσμευση ταμειακών διαθεσίμων, γιγάντωση της γραφειοκρατίας, διαρκής μείωση μόνιμου προσωπικού, πανδημία κ.λπ.
Το ίδιο εκλογικό σώμα, μας τίμησε με την ψήφο του και το 2019 και το 2023, απορρίπτοντας χαμηλού επιπέδου συκοφαντίες, απέλπιδες προσπάθειες μηδενισμού και ισοπέδωσης του έργου μας, ψεύδη και παραπλανήσεις, που για ακόμη μια φορά οδήγησαν τους εμπνευστές τους στην ήττα. Εξάλλου, στην πολιτική έχει αποδειχθεί πως οι τρικλοποδιές, στο τέλος γκρεμίζουν μόνο τους δημιουργούς τους!
Στο ξεκίνημα της 3ης μας θητείας, βλέπουμε με απόλυτη ικανοποίηση όλα τα έργα που χρηματοδοτήσαμε να ολοκληρώνονται και με αισιοδοξία περιμένουμε την έναρξη κατασκευής των νέων μεγάλων έργων υποδομής για τα οποία προετοιμαζόμαστε από καιρό: αποχετευτικά, έργα υδρεύσεων, νέες μεγάλες αναπλάσεις, λιμενικά κ.λπ. Διότι είναι σταθερή πεποίθησή μας ότι μόνο με τις κατάλληλες υποδομές θα μπορέσει το νησί μας να αναπτυχθεί ισόρροπα και βιώσιμα, αποφεύγοντας τα λάθη άλλων τουριστικών προορισμών που εναγωνίως επένδυσαν στον τουρισμό χωρίς να διαθέτουν τις βασικές υποδομές.
Είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στο πρόγραμμά μας, το οποίο έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης των πολιτών και από την υλοποίηση του οποίου κανένας και τίποτα δεν μπορεί να μας αποτρέψει.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου, στην παράταξη και το Δήμο, από το 2014 μέχρι σήμερα, για την συστηματική προσήλωσή τους στις αρχές και τους στόχους μας, για τη δουλειά και τη δημιουργική τους συμβολή στο εγχείρημά μας. Κυρίως, την οικογένειά μου και τη σύζυγό μου, καθώς το προσωπικό και οικογενειακό τίμημα που πληρώνει όποιος θέλει να προσφέρει ουσιαστικά στα κοινά, είναι τεράστιο...
Έτσι θα συνεχίσουμε! Με όραμα, πρόγραμμα και ΕΡΓΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.