Header Ads

Header ADS

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ VTMIS ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ



Ανάρτηση του Νεοκλή Κρητικού.


Από τη συνάντηση της περασμένης Τετάρτης με τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστο Στυλιανίδη. Παρών και ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Ευάγγελος Κυριαζόπουλος.

Συζητήσαμε για την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Νεάπολης, σχετικά με την οποία με πρόσφατη Απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2021-2027» η Πράξη προμήθειας τεχνικού και εκπαιδευτικού εξοπλισμού, προϋπολογισμού 1.650.000 €. Έθεσα στον κ. Στυλιανίδη τον προβληματισμό μου για τον προγραμματισμό στελέχωσης της Ακαδημίας με προσωπικό.
Μιλήσαμε για τη διενέργεια εργασιών μεταφόρτωσης πετρελαιοειδών φορτίων μεταξύ δεξαμενόπλοιων, μια συνήθη πρακτική διεθνώς. Ο κ. Στυλιανίδης διευκρίνισε πως οι κινήσεις των πλοίων που συμμετέχουν σε διεργασίες Ship Τo Ship/STS Transfer παρακολουθούνται από τις τοπικές Λιμενικές Αρχές, μέσω του συστήματος AIS σε πραγματικό χρόνο και σε περίπτωση που διαπιστωθεί οποιαδήποτε παράβαση όπως η είσοδος των πλοίων εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, εκκινείται η διαδικασία επιβολής νόμιμων κυρώσεων.
Τέλος, με ενημέρωσε για την εφαρμογή του Εθνικού Συστήματος VTMIS στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή των Κυθήρων. Με αυτόν τον τρόπο διευρύνονται οι δυνατότητες παρακολούθησης, ελέγχου και ρύθμισης της θαλάσσιας κυκλοφορίας στην εν λόγω περιοχή. Επιπρόσθετα, το εν λόγω σύστημα θα χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για την παρακολούθηση πλοίων που, μεταξύ άλλων, μεταφέρουν επικίνδυνα φορτία, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών έρευνας και διάσωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.