Header Ads

Header ADS

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΗΔΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ!



ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ -ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ!

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΚΙ ΕΔΩ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΗΔΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ!
ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΤΩΧΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΘΟΔΩΡΗ ΒΕΡΟΥΤΗ!
Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΑΡΙΣΤΗ!
Τί είναι τα Κέντρα Κοινότητας ;
Τα Κέντρα Κοινότητας είναι δομές πρώτης υποδοχής, οι οποίες παρέχουν ολιστική υποστήριξη στους κατοίκους του οικείων Δήμων, μέσα από την παροχή συνολικού πλέγματος υπηρεσιών που στόχο έχουν την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, όπως και την προώθηση στην απασχόληση.
Τα Κέντρα Κοινότητας λειτουργούν επί 8 ώρες ημερησίως, από Δευτέρα έως Παρασκευή, ενώ το ωράριο μπορεί να επεκταθεί και μετά τις 5 το απόγευμα. Κατά τη διάρκεια των ωρών λειτουργίας τους παραμένουν ανοικτά για τους πολίτες, ενώ είναι παρόντες τουλάχιστον δύο υπάλληλοι, εκ των οποίων ο ένας, κοινωνικός λειτουργός.
Ποιες είναι οι αρμοδιότητές τους ;
Α) Υποχρεωτικές, που σημαίνει: 1) Υποδοχή, ενημέρωση, καταγραφή, υποστήριξη πολιτών κατά τη διαδικασία ένταξής τους σε κοινωνικά προγράμματα και 2) Συνεργασία με υπηρεσίες και δομές για τη διασύνδεση των πολιτών και την παραπομπή των αιτημάτων τους, καθώς και τη συνεργασία με την τοπική αγορά εργασίας για την προώθηση της απασχόλησης των ανέργων.
Β) Ενδεικτικές, που σημαίνει: 1) Υλοποίηση δράσεων που σχετίζονται με τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών 2) Κοινωνική ένταξη των πολιτών που περιλαμβάνει συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική στήριξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.