ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ: Η κρίση των Ιμίων μας διδάσκει πολλά.Ποτέ ξανά εθνικές μειοδοσίες!
Το 1996 ήμουν 15 χρονών. Βλέπαμε με τους γονείς μου τις ειδήσεις και θυμάμαι τη μάνα μου να λέει "να πάρουμε κονσέρβες, θα γίνει πόλεμος". Τρία παλικάρια έγιναν ήρωες, η σημαία κατέβηκε γιατί "τα Ίμια κείνται μακράν των Αθηνών" (ο τότε ΥΠΕΞ αυτό είχε πει, αλλά με άλλα λόγια), ο Ναύαρχος Λυμπέρης την είχε δει ράμπο και νόμιζε ότι το Ναυτικό μπορεί να υποκαταστήσει το Στρατό και την Αεροπορία μαζί (δόγμα διακλαδικότητας ούτε υπήρχε τότε), οι Υπουργοί τσακωνόντουσαν μεταξύ τους και ο Σημίτης που μόλις είχε γίνει Πρωθυπουργός ήθελε να τελειώνει με την κρίση για να ασχοληθεί με το φούσκωμα της Σοφοκλέους, όπερ και έγινε.
Η κρίση των Ιμίων μας διδάσκει πολλά. 1. Το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ είναι πάνω από όλους και όλα. 2. Η δουλική υποταγή και τα ευχαριστώ στους ξένους είναι πράξεις αντεθνικές, πράξεις μειοδοσίας. 3. Το χτίσιμο μιας ισχυρής περήφανης Ελλάδας, με σύγχρονες Ένοπλες Δυνάμεις και με την καλλιέργεια μιας νέας στέρεης εθνικής συνείδησης κυρίως στη νέα γενιά είναι η καλύτερη τιμή για τη μνήμη των ηρώων μας.
Ποτέ ξανά εθνικές μειοδοσίες!
Η άθλια καπηλεία καλά κρατεί. Και η υποκρισία, επίσης. Στην πλευρά της καπηλείας, στην κορυφή των πατριδοκάπηλων Που λερώνουν τη μνήμη των τριών παλικαριών που χάθηκαν εκείνο το βράδυ πάνω στη θυσία τους και αναζητούν στη μνήμη τους ερείσματα για τον φασιστικό και εθνικιστικό μένος τους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελικά τις κονσέρβες τις έφαγες;
ΑπάντησηΔιαγραφή