Header Ads

Header ADS

Το νομοσχέδιο θα ψηφισθεί και οι μητροπολίτες θα εξακολουθήσουν να χαριεντίζονται με τους βουλευτές που θα το ψηφίσουν σαν να μη συμβαίνει τίποτε.

 

 ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ: Σε εξέλιξη η Ιεραρχία για τα ομόφυλα ζευγάρια – Το μήνυμα  της: «Η πολιτεία νομοθετεί, η Εκκλησία νουθετεί» - Crash.gr 

Το νομοσχέδιο θα ψηφισθεί και αυτοί θα εξακολουθήσουν να χαριεντίζονται με τους βουλευτές που θα το ψηφίσουν σαν να μη συμβαίνει τίποτε.

Λυκούργος Νάνης, ιατρός

Οι μητροπολίτες, απ'όσο τουλάχιστον έχει φανεί μέχρι στιγμής, δεν πρόκειται να προβούν σε κάποια δυναμική ενέργεια.

Το νομοσχέδιο θα ψηφισθεί και αυτοί θα εξακολουθήσουν να χαριεντίζονται με τους βουλευτές που θα το ψηφίσουν σαν να μη συμβαίνει τίποτε.

Ούτε πρόκειται να τους αφορίσουν και θα τους επιτρέπουν την ακώλυτη είσοδο στους ναούς.

Ούτε καν ελήφθη απόφαση για τη διοργάνωση μαζικού και αγωνιστικού συλλαλητηρίου από την Ιεραρχία της Εκκλησίας.

Όταν κινδύνευσε η εκκλησιαστική περιουσία στο παρελθόν τότε διοργανώθηκε συλλαλητήριο βεβαίως- βεβαίως ...

Ήδη στη Λάρισα τα σωματεία προσκάλεσαν το μητροπολιτη Λαρίσης να μιλήσει σε εκδήλωση για το θέμα αυτό.

Η εκδήλωση έχει ήδη "βαπτισθεί" "ειρηνική" και θα γίνει στο μητροπολιτικό ναό. Αντί για ογκώδες και μαχητικό συλλαλητήριο, αντί για "άγιο πεζοδρόμιο ", κατά το πρότυπο ενδόξων εποχών, "ειρηνική συγκέντρωση " σε ναό....

Λες και πρόκειται για κήρυγμα ....

Ενθυμούμαι το εξής: προ ετών οι ομοφυλόφιλοι παρήλαυναν αναιδώς στους δρόμους και την παραλία της Θεσσαλονίκης και ο τότε μητροπολίτης Άνθιμος ηρκείτο μονάχα σε αγρυπνία σε ναό της Θεσσαλονίκης....

Οποία αντίθεση με τη μαχητική στάση της Εκκλησίας της Μολδαβίας απέναντι στο gay pride, που κατέβηκε στο "άγιο πεζοδρόμιο" και απέτρεψε έτσι τις ασχημοσύνες!

Την ίδια στιγμή προέβη σε δηλώσεις, συντονισμένες στο "αγαπουλίστικο" πνεύμα της εποχής μας και ο εκπρόσωπος τύπου της Ιεράς Συνόδου, μητροπολίτης Μαρωνείας Παντελεήμων ( βλέπε https://athina984.gr/2024/01/29/mitropolitis-maroneias-kai-komotinis-panteleimon-i-ekklisia-den-epidiokei-na-ypokatastisei-to-kratos-ekfrazei-tin-agonia-tis-gia-to-thema-tis-oikogeneias-kai-toy-gamoy/), εκφράζοντας σαφώς την ηττοπαθή και ραγιάδικη στάση της πλειοψηφίας των ιεραρχών.

Πρόκειται για το μητροπολίτη εκείνο που έκανε στο παρελθόν λόγο για "λεβέντικη Ιεραρχία", προκαλώντας γενική θυμηδία.

Οι άνθρωποι αυτοί είναι λαγωοί και όχι λέοντες, ουραγοί και όχι ηγέτες.

Με συνέπεια η πολιτική εξουσία να κάνει ό,τι θέλει, ουσιαστικής αντιδράσεως και αντιστάσεως μη ούσης!

Δυστυχώς, δεν υπάρχουν σήμερα Καντιώτηδες, Σεβαστιανοί, Αμβρόσιοι Ελευθερουπόλεως να ηγηθούν ενός ιερού, αφυπνιστικού αγώνα.

Απ ό,τι φαίνεται οι σύγχρονοι ποιμένες δεν είναι διατεθειμένοι να συγκρουσθούν με τους αντίχριστους και δαιμονοκίνητους πολιτικούς εξουσιαστές.

Η "αντίδραση" και "αντίστασή" τους εξικνείται μονάχα στα λόγια.

Δεν γνωρίζω, όμως, εάν θα τηρήσουν την ίδια τακτική στην περίπτωση που θα κινδυνεύσει η εκκλησιαστική περιουσία....

aktines.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.