Header Ads

Header ADS

Συνελήφθη ο «δράκος των Εξαρχείων»



Πρόκειται για άνδρα ηλικίας 23 ετών από τη Συρία - Αποφυλακίστηκε τον περασμένο Αύγουστο

Συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης (21/11) ο «δράκος των Εξαρχείων» ο οποίος έσπειρε τον τρόμο στην περιοχή τα τελευταία 24ωρα.

Πιο συγκεκριμένα είχε επιτεθεί σε τουλάχιστον τέσσερις κοπέλες, επιχειρώντας να τις βιάσει.

Πρόκειται για άνδρα ηλικίας 23 ετών από τη Συρία, ο οποίος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για παρόμοιες υποθέσεις και είχε βγει από τις φυλακές των Γρεβενών πριν τρεις μήνες.

Νωρίτερα η ΕΛ.ΑΣ ταυτοποίησε τον δράστη, με τη φωτογραφία του να δίδεται σε όλες τις περιπολίες Ασφάλειας, Τάξης, Άμεσης Δράσης και στις Ομάδες ΔΙ.ΑΣ. που άρχισαν να «χτενίζουν» την περιοχή των Εξαρχείων και την ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Εν τέλει αργά το βράδυ της Τρίτης οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του 23χρονου στην πλατεία Κάνιγγος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr συνελήφθη από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, καθώς στις 27/10 είχε κάνει επίθεση σε γυναίκα σε στάση του τραμ στη Γλυφάδα και έκτοτε αναζητούνταν.

Το χρονικό

Στις 16 Νοεμβρίου γύρω στις πέντε το απόγευμα ο άγνωστος μπήκε σε πολυκατοικία της οδού Στουρνάρη. Εκεί ήταν και μια γυναίκα, 52 ετών, η οποία περίμενε το ασανσέρ. Ο άγνωστος μπήκε μαζί της και όταν ο ανελκυστήρας ξεκίνησε της επιτέθηκε.

Η έντρομη γυναίκα, που είναι γιατρός, έβαλε τις φωνές και τελικά σώθηκε όταν άνοιξε η πόρτα του ασανσέρ και, για καλή της τύχη, ένας άλλος άντρας περίμενε για να μπει. Τότε ο αποκαλούμενος «δράκος των Εξαρχείων» το έβαλε στα πόδια και εξαφανίστηκε.

Στις 19 Νοεμβρίου και συγκεκριμένα στις 14:00 το μεσημέρι, όταν ο άγνωστος έπιασε από τη μέση ένα 13χρονο κοριτσάκι στην οδό Βαλτετσίου 50 και προέβη σε γενετήσιες πράξεις. Το παιδί έβαλε τις φωνές ενώ στο σημείο έφτασαν περαστικοί και κάτοικοι της περιοχής με αποτέλεσμα ο δράστης να καταφέρει να διαφύγει.

Μια μέρα αργότερα, το πρωί της 20ης Νοεμβρίου στις 07:00 ο ίδιος άνδρας φέρεται  να πλησίασε και πάλι μια 29χρονη στη συμβολή των οδών Εμμανουήλ Μπενάκη και Νικηταρά ακολουθώντας την ίδια τακτική, με τη νεαρή να φωνάζει και τον επιτιθέμενο να τρέχει μακριά.

Την ίδια μέρα και συγκεκριμένα στις 08:30, ο δράστης αποπειράθηκε να βιάσει στην οδό Ζωοδόχου Πηγής 17 και μια 27χρονη, ευτυχώς, χωρίς αποτέλεσμα καθώς τα θύματα αντιστάθηκαν.

Bίντεο με την απόπειρα βιασμού εναντίον 29χρονης στα Εξάρχεια

Στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ. έχει βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες της περιοχής το οποίο ερευνά εκτενώς προκειμένου να φθάσει στα ίχνη του δράστη.

Το παρακάτω βίντεο στο οποίο έχει καταγραφεί ο «δράκος» των Εξαρχείων είναι από την πρώτη επίθεση το πρωί της Δευτέρας εις βάρος 29χρονης γυναίκας, στην οδό Νικηταρά.

zougla.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.