Header Ads

Header ADS

Η αστυνομία της Αυστραλίας βρήκε κοκαΐνη αξίας 39 εκατομμυρίων δολαρίων στις αναρροφήσεις φορτηγού πλοίου


Η Αυστραλιανές αρχές σημείωσαν μια σημαντική επιτυχία στην προσπάθεια να πατάξουν το εμπόριο ναρκωτικών, αφού εντόπισαν και κατάσχεσαν μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης στις αναρροφήσεις φορτηγού πλοίου που κατέφτασε στο λιμάνι της Μελβούρνης.


Η τοποθέτηση ναρκωτικών στα ύφαλα των πλοίων, είναι μια κοινή πρακτική των ναρκέμπορων για να μεταφέρουν κυρίως κοκαΐνη, και πολλές φορές υπάρχουν ακόμη και νεκροί από τέτοιου είδους επιχειρήσεις.


Το 2022, ένας δύτης βρέθηκε νεκρός στην ακτή στο Νιούκαστλ, δίπλα σε πακέτα που περιείχαν κοκαΐνη. Οι αρχές πιστεύουν ότι προσπάθησε να τα ανασύρει από τα ύφαλα ενός εμπορικού πλοίου.


Στην τελευταία περίπτωση λαθρεμπορίου κοκαΐνης που ήταν τοποθετημένη στο κύτος πλοίου, η Αυστραλιανή Συνοριακή Δύναμη χρησιμοποίησε ένα ROV για να επιθεωρήσει τα ύφαλα του πλοίου στο Appleton Dock της Μελβούρνης. Το μη επανδρωμένο όχημα εντόπισε ύποπτα πακέτα κάτω από την ίσαλο γραμμή του σκάφους και μια ομάδα δυτών από την αστυνομία της Βικτώριας κατέβηκε για επιθεώρηση.


Επέστρεψαν με τέσσερις συσκευασίες τυλιγμένα με πλαστική συσκευασία και οι οποίες περιείχαν κοκαΐνη, και είχαν τοποθετηθεί στις αναρροφήσεις του πλοίου πριν από την αναχώρηση του από τη Νότια Αμερική. (Η αστυνομία σημείωσε ότι αυτό το σημείο δεν είναι προσβάσιμο στο πλήρωμα.)


Το συνολικό φορτίο ανήλθε σε περίπου 154 κιλά, αξίας περίπου 39 εκατομμυρίων δολαρίων.


«Γνωρίζουμε πότε εισέρχονται παράνομα ναρκωτικά και πού κρύβονται», δήλωσε η Βοηθός Επίτροπος του Γαλλικού Πρακτορείου Χίλντα Σίρετς. «Θέλουμε επίσης να προειδοποιήσουμε τους δύτες, οι οποίοι προσλαμβάνονται από εγκληματικά συνδικάτα για να ανακτήσουν τα ναρκωτικά από το κύτος των πλοίων. Θέτουν επίσης τους εαυτούς τους σε σοβαρό κίνδυνο επειδή η ανάκτηση συχνά περιλαμβάνει κατάδυση σε σκοτεινά, πολυσύχναστα ναυτιλιακά κανάλια με περιορισμένο εξοπλισμό ασφαλείας».

e-nautilia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.