Header Ads

Header ADS

ΚΥΘΗΡΑ:ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ



ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Οι επιζώντες-ώσες και οι οικογένειες των νεκρών και αγνοουμένων που επέστρεψαν στον τόπο του ναυαγίου για να ευχαριστήσουν τους ανθρώπους που, διακινδυνεύοντας τη δική τους ασφάλεια, ένωσαν τις δυνάμεις τους και κατάφεραν τελικά να σώσουν 80 ανθρώπους από τον θάνατο. 

Οι κάτοικοι έκαναν αυτό που κανονικά θα έπρεπε να είναι αυτονόητο – και για αυτούς ήταν πράγματι αυτονόητο. Κι έγιναν οι πρωταγωνιστές του αγώνα για τη διάσωση των ανθρώπων, αλλά και οι μάρτυρες της απόγνωσης και του πνιγμού.

Στους νεκρούς-ες και αγνοούμενους-ες θα προσπαθήσουμε να δώσουμε ξανά πρόσωπο και φωνή. Θα τους-τις θυμηθούμε, θα μιλήσουμε για εκείνους-ες και θα βρεθούμε κοντά τους. Δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ! – Sempre Viva!

Θέλουμε λοιπόν να προσκαλέσουμε όλους και όλες που έζησαν τη θυελλώδη εκείνη νύχτα, όπως και τις ημέρες που ακολούθησαν, και θα ήθελαν να βρεθούν και να θυμηθούν μαζί μας.

Σήμερα Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2023 στις 16:30 θα συναντηθούμε στο Διακόφτι στην παραλία, δεξιά από τη γέφυρα.

Περίπου εκατό ήταν οι επιβάτες εκείνου του πλοίου που έπεσε στα βράχια έξω από το Διακόφτι, σπρωγμένο από τα άγρια κύματα. Προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ευρώπη περνώντας τα στρατιωτικοποιημένα της σύνορα και κατέληξαν είτε να πνιγούν, είτε είχαν την τύχη να επιζήσουν χάρη στους ανθρώπους που τους διέσωσαν. Είχαν εγκαταλείψει τα σπίτια τους αναζητώντας μια ζωή με ασφάλεια, χωρίς πόλεμο και διώξεις, μια ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.


1 σχόλιο:

  1. Τώρα έχουμε προεκλογικό αγώνα δεν μπορούμε να ασχοληθούμε με αυτα
    Κάντε το άλλη μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.