Header Ads

Header ADS

Τα Τίμια Δώρα των Μάγων στη Νεάπολη Λακωνίας για λίγη ώρα



Τα Τίμια Δώρα των Μάγων στη Νεάπολη Λακωνίας.

Μια ξεχωριστή ευλογία θα ζήσουν όλοι οι Βατικιώτες την προσεχή Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, καθώς τα Τίμια Δώρα που πρόσφεραν οι τρείς Μάγοι στον Χριστό μας κατά την γέννηση του, θα βρίσκονται στον Ενοριακό Ιερό Ναό της ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ προς προσκύνησιν.
Η Ιερά Μητρόπολις Κυθήρων και Αντικυθήρων, για τους εορτασμούς της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας θα υποδεχθεί τα Τίμια Δώρα εκ της Ιεράς Μονής Οσίου Παύλου Αγίου Όρους και κατά την μεταφορά τους στο νησί, θα παραμείνουν στη Νεάπολη για λίγη ώρα.
Πρόγραμμα:
* Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου
10:15 - Υποδοχή των Τιμών Δώρων στα προπύλαια του Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος και τέλεση Ιεράς παράκλησης.
11:45 - Αναχώρηση των Τιμών Δώρων από το Ναό για το λιμάνι της Νεάπολης.
Καλούνται όλοι οι ευλαβείς χριστιανοί να προσέλθουν για να λάβουν την ευλογία και τον αγιασμό εκ των ιερών σεβασμάτων.
Ιστορία των Τιμίων Δώρων
Τα Τίμια Δώρα που προσέφεραν στο νεογέννητο Χριστό οι τρεις μάγοι φυλάσσονται στην Ιερά Μονή Αγίου Παύλου Αγίου Όρους. Τα δώρα των μάγων φύλαξε η Παναγία και παραδόθηκαν στην Εκκλησία των Ιεροσολύμων μέχρι το 400 μ.Χ. Από το 400 μ.Χ. μέχρι και την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως το 1453 μ.Χ. (εκτός από 60 χρόνια που μεταφέρθηκαν στην Νίκαια για ασφάλεια, λόγω των Φράγκων κατακτητών). Μετά την Άλωση της Πόλεως η χριστιανή Μάρω, σύζυγος του Μουράτ (1421-1451), μητέρα του Μωάμεθ, τα μετέφερε στο Άγιον Όρος και τα δώρισε στην Ιερά Μονή του Αγίου Παύλου και παραμένουν έως σήμερα.
Ο Χρυσός είναι το πρώτο από τα τρία δώρα που προσέφεραν οι μάγοι κατά την γέννηση του Θεανθρώπου. Ο χρυσός είναι σύμβολο της βασιλείας και δόθηκε στον Χριστό ως ένδειξη τιμής στον νέο Βασιλιά του κόσμου.
Ο λίβανος ή λιβανωτός, είναι αρωματική ελαιώδη ρυτίνη δένδρου και φυτρώνει στις εκτάσεις τις Αραβίας,της Ινδίας και του Λιβάνου. Χρησιμοποιήθηκε σαν θυμίαμα για λατρευτική χρήση από τα πανάρχαια χρόνια και προσφέρθηκε στον Χριστό ως ένδειξη τιμής της Θεότητός του.
Τα Σμύρνα ήταν άρωμα που τοποθετούσαν στους νεκρούς, για να μυρίζουν όμορφα, πράγμα που συμβόλιζε πως ο Χριστός θα υπέφερε και θα πέθαινε. Προσφέρθηκε από τους μάγους ως σύμβολο της Θυσίας του για χάρη των ανθρώπων.

π. Γεώργιος Η. Ζωγράφος


Διαβάστε επίσης
VIDEO:ΜΕΣΩ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΤΑ ¨ΤΙΜΙΑ ΔΩΡΑ¨ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ:ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.