Header Ads

Header ADS

Αδιάφοροι και ανεπαρκείς!!!



Αδιάφοροι και ανεπαρκείς!!!

Όλοι οι Βελανιδιώτες αλλά και οι Βατικιώτες γνωρίζουν ότι το 2010 πετύχαμε με πολύ κόπο, τη χρηματοδότηση ύψους 1.822.000 ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας για τη κατασκευή του αλιευτικού καταφυγίου Βελανιδίων.Ενός μεγάλου και σημαντικού έργου που ολοκληρώθηκε παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε..Στη πορεία του χρόνου προέκυψε η ανάγκη προστασίας της ακτής από τη διάβρωση που δημιουργήθηκε. Αναζητήσαμε τεχνικές λύσεις από αρμόδιους λιμενολόγους.
Έχουν περάσει σχεδόν 7 χρόνια από το 2016 όταν φτιάχθηκε με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο αντιπροσαμμωτικός μώλος στη παραλία Βελανιδίων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η διάβρωση της ακτής και να εμποδιστεί η μετατόπιση της άμμου στη λεκάνη του αλιευτικού καταφυγίου .Η σχετική μελέτη έγινε από το Λιμενικό Ταμείο .Ο Δήμος Μονεμβασίας ωστόσο όφειλε ως αρμόδιος φορέας
για τη συντήρηση των παραλιών της περιοχής να προβαίνει συστηματικά σε συγκεκριμένες ενέργειες ετησίως.
Δυστυχώς όμως,από το 2016 μέχρι σήμερα δεν έχει φροντίσει για την αποκατάσταση της παραλίας και της αμμουδιάς ούτε για την επίλυση των ακτομηχανικών προβλημάτων. Λίγα σκουπιδάκια μαζεύονταν για τα μάτια του κόσμου.
Ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε ουσιαστικά για το θέμα.
Αποτέλεσμα αυτής της αδιαφορίας είναι η συνέχιση της διάβρωσης της ακτής με συνέπεια ο αντιπροσαμμοτικός μώλος να έχει σκεπαστεί από την άμμο κατά 30 από τα 40 μέτρα συνολικού μήκους.
Υπάρχει άμεσος κίνδυνος να μπαζωθεί μεγάλο τμήμα του αλιευτικού καταφυγίου ενώ η αμμουδιά έχει συρρικνωθεί σημαντικά αφού οι πέτρες καλύπτουν μεγάλο μήκος της .
Αυτά βέβαια δεν ενδιαφέρουν τους διοικούντες του Δήμου Μονεμβασίας !!!
Αν ενδιαφέρονταν και αν σέβονταν τους Πολίτες θα έστελναν από το 2016 μέχρι σήμερα ένα μηχάνημα να απλώνει και να καθαρίζει την άμμο- όπως κάνουν πάρα πολλοί Δήμοι σε ολόκληρη τη χώρα - για να διευκολύνει τους παραθεριστές και ταυτόχρονα να προφυλάσσει το αλιευτικό καταφύγιο το οποίο από τη κατασκευή του μέχρι σήμερα σώζει ζωές και περιουσίες.
Θα φρόντιζαν επίσης να φτιαχτεί όπως προτείνουν οι λιμενολόγοι ένα ακόμη πέτρινο μπαστούνι μικρότερου μήκους στην αμμουδιά ώστε να υπάρξει πλήρης αποκατάσταση της, και η επαναφορά της στη προτέρα κατάσταση για να τη χαίρονται οι Βελανιδιώτες και οι φίλοι των Βελανιδίων που επισκέπτονται το χωριό τους καλοκαιρινούς μήνες.
Τίποτα όμως από αυτά δεν έπραξε η Δημοτική Αρχή Μονεμβασίας!!!
Έτσι αποδεικνύεται για μιά φορά ακόμα ότι είναι αδιάφοροι και ανεπαρκείς!!!
Γιαυτό στα Βελανίδια ,στα Βάτικα και συνολικά στον Δήμο Μονεμβασίας χρειαζόμαστε ανθρώπους διεκδικητές και υποστηρικτές λύσεων των δίκαιων αιτημάτων των τοπικών κοινωνιών και όχι απολογητές και υπερασπιστές της απραξίας και της αδράνειας σε βάρος του τόπου μας!!!
Γιατί η αγάπη για το τόπο πρέπει να μπαίνει πάνω από κάθε είδους σκοπιμότητα!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.