Header Ads

Header ADS

Ο Dr. Κομηνός για την παρουσία λύκου στην Ελλάδα.



Το παρακάτω βίντεο μιλάει για τα αίτια της παρουσίας του λύκου με απλά λόγια σε 15 λεπτά βίντεο.
Με κάμερες και ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους το εργαστήριο ζωολογίας του ΑΠΘ μελετά τη συνύπαρξη λύκου και τσακαλιού στη Χαλκιδική, αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Με πάνω από 2.000.000 (καταγεγραμμένα απ το υπουργείο) αδέσποτα σκυλιά οπότε υπολογίστε επί 5.. στην ύπαιθρο η Ελλάδα είναι απ τις λίγες χώρες παγκοσμίως. Ο Διδάκτωρ βιολογίας Κ. Θεόδωρος Κομηνός αναλύει στο βίντεο που ακολουθεί πως στα 3 χρονιά που διαχειρίζεται πάνω από 1200 κάμερες έχει καταγράψει περίπου στους 400 λύκους και πάνω από 60.000 σκυλιά !!!

Από αυτά τα 40% είναι κυνηγετικά που παράτησαν οι κυνηγοί (σ.σ. ψευδό-διαχειριστές της φύσης) στα βουνά, ενώ τα υπόλοιπα αυτά που αποκαλούμε αδέσποτα μπασταρδάκια. Σε αυτόν τον αριθμό περιλαμβάνονται και τα τσοπανόσκυλα που αδέσποτα είναι και αυτά.

Ο λύκος τα βλέπει ανταγωνιστικά και τα σκυλιά που ζούνε στο χώρο του και την αλεπού το τσακάλι που λειτουργούν σε αυτόν "κρυπτό-παρασιτικά". Μπορούν να φανέ την τροφή του σε μια νύχτα, ενώ θα μπορούσε με αυτή να τραφεί για μέρες. Δεν είναι γι αυτόν ζήτημα εκτοπισμού αλλά επιβίωσης.

Το 80% της διατροφής του αποτελείται από αγριογούρουνο. Δείχνει η εξάπλωση των γουρουνιών να είναι η αιτία εξάπλωσης και των θηρευτών.

​Το αγριογούρουνα απ το 1990-2000 είναι παντού, ειδικά μετά τις εκτροφές ημίαιμων για τα γκουρμέ εστιατόρια, τις φίρμες εκτροφής και μάλιστα ελευθέρας βοσκής αλλά και τους εμβολισμούς κυνηγετικών συλλογών και των δασαρχείων για τον εμπλουτισμό θηραμάτων σε αρκετές περιοχές.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.