Header Ads

Header ADS

παπα-Παύλος Καλλίκας:Απεργία εκπαιδευτικών Δημοτικού σχολείου Χώρας-Καρβουνάδων



παπα-Παύλος Καλλίκας

"Αγαπητοί γονείς, οι δάσκαλοι των παιδιών μας σήμερα είχαν το αναφαίρετο δικαίωμα να απεργήσουν. Σεβαστό μέχρι εδώ. Κάθε γονιός, όπως και εμείς, ετοιμάσαμε ανυποψίαστοι τα παιδιά μας για το σχολείο. Βρήκαμε την πόρτα του σχολείου κλειστή με έναν εκπαιδευτικό να μας ενημερώνει εκείνη τη στιγμή, ότι οι δάσκαλοι θα απεργήσουν.
 
Οι λεωφορειούχοι έτρεχαν να μοιράσουν τα παιδιά στα σπίτια και στους γονείς, χωρίς να έχουν τηλέφωνα στις καταστάσεις τους, με το σύστημα "ο γνωστός του γνωστού". Η διευθύντρια στο σχολείο προσπαθούσε να μαζέψει τα αμάζευτα. Επικοινώνησα μαζί της. Η ίδια υποστήριξε ότι δεν γνώριζε εντελώς τίποτε για το ποιοι θα απεργήσουν και ότι το έμαθε μόλις σήμερα το πρωί από τους συναδέλφους της, τους δασκάλους δηλ.των παιδιών μας.

Η μόνη η οποία από χθες την είχε ενημερώσει ότι θα απεργήσει ήταν η μουσικός κ. Ελένη Φιλιππάτου, προφανώς επειδή έχει μεγάλη οικογένεια και γνωρίζει από πρωινή ετοιμασία παιδιών. Επίσης, μου είπε η διευθύντρια ότι είχε ΠΡΟΤΡΕΨΕΙ όσους δασκάλους θελήσουν να απεργήσουν, να ειδοποιήσουν τους γονείς με μήνυμα (όπως συμβαίνει πανελληνίως σε όλα τα Δημοτικά). Ουδέν όμως έπραξαν οι δάσκαλοι.

 Όσα χρόνια εργάζεται η σύζυγος μου στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση (Αθήνα, Πόρο, Αίγινα, Καλάβρυτα, κ.α.) αποτελεί ΑΓΡΑΦΟ ΝΟΜΟ η ειδοποίηση των γονιών στην περίπτωση της απεργίας. Έχουν την ηθική υποχρέωση οι εχέφρονες δάσκαλοι, επειδή έχουν να κάνουν με μικρά παιδιά, να ειδοποιούν εκ των προτέρων (απόλυτο λογικό για όποιους γνωρίζουν από οικογένεια, αδιάφορο όμως για μια εργένισσα). Οι δάσκαλοι των παιδιών μας επιδεικτικά και δημοσιοϋπαλληλικά το αγνόησαν αυτό. Ανωριμότητα; Ανηθικότητα;  Επιπολαιότητα; Έλλειψη ευαισθησίας; Έλλειψη λογικής; Έλλειψη υπευθυνότητας; Έλλειψη... αυτό είναι σίγουρο. 

Ας τους χαιρόμαστε για τις "ευαισθησίες" τους, για την προσπάθεια υποβάθμισης του σχολείου τους (εκπαιδευτικός σε Δημοτικό των Αθηνών, το άκουσε και εξεπλάγην). Ας τους ευχαριστήσουμε για το "ύψος" του λειτουργήματός τους, όπως δυστυχώς το έχουν εκλάβει. Από τα απλά αυτά, ας καταλάβουμε και άλλα .

παπα-Παύλος Καλλίκας

4 σχόλια:

  1. Έτσι ακριβώς Πατέρα Παύλο.Σήμερα κι εγώ σαν μητέρα εξεπλάγην μόλις αντίκρισα τα παιδιά μου.Αρχικά ανήσυχα πως κάτι κακό συνέβη.Και καλά εγώ ήμουν σπιτι και παρέλαβα τα παιδιά μου!(που μπορεί και να ήμουν εκτός σπιτιού,λόγω υποχρεώσεων).Άλλοι γονείς που δούλευαν και απουσίαζαν από το σπιτι ,ποιοι θα έπαιρναν την ευθύνη αν συνέβαινε κάτι σε κάποιο παιδί «παρατωντας το» χωρίς ειδοποίηση πίσω στο σπιτι;;;;;;; ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΜΕΓΑΛΗ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα συμφωνήσω μαζί σας ότι το δικαίωμα των εκπαιδευτικών για απεργία είναι αναφαίρετο, για αυτό και δεν είχαν ΚΑΜΙΑ υποχρέωση να ενημερώσουν εκ των προτέρων. Αντί να κατηγορείτε τις δασκάλες των παιδιών σας για τις αστοχίες της διοίκησης να διαχειριστεί την κατάσταση, θα πρότεινα να συσπειρωθείτε μαζί τους στους αγώνες για ένα δωρεάν δημόσιο σχολείο χωρίς κατηγοριοποιήσεις! Αυτή είναι η ηθική υποχρέωση πάτερ! Ο αγώνας τους ας γίνει παράδειγμα για τα παιδιά μας!
    "ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΚΟΙΤΑΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ, ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προφανώς ανώνυμε μπέρδεψες τα θέματα. Θα σε βοηθήσω πιστεύω με τα παρακάτω να καταλάβεις ότι άλλο το θέμα της απεργίας και άλλο το θέμα της μη ειδοποίησης (νομικά και στεγνά έχεις δίκιο, δεν έχουν καμία νομική υποχρέωση):
    1.Η σύζυγός μου ήταν η πρώτη από τους υπολοίπους δασκάλους που ανακοίνωσε την συστράτευσή της και συσπειρώθηκε στην απεργία. Οπότε η πρόταση σου για συσπείρωση περισσεύει.
    2. Και η σύζυγός μου και εγώ έχουμε περάσει από την έδρα της τάξης (ως εκπαιδευτικοί), και έχουμε με τη Χάρη του Θεού 5 παιδιά μαθητές. Εκπαιδευτικοί και πολύτεκνοι. Ποιον λες να καίει περισσότερο το θέμα της απεργίας ή της ξεχαρβαλωμένης Παιδείας; (που σημειωτέον υπηρετούν τυφλά τα προγράμματα τους και της εγκυκλίους της οι εν λόγω δάσκαλοι).
    3. Γράφεις για παιδεία "χωρίς κατηγοριοποιήσεις". Οι εν λόγω δασκάλες με την στάση τους αυτή (της μη ειδοποίησης και για αυτό τις κατηγορώ) προέβησαν σε ΔΥΟ κατηγοριοποίησεις: Συναδέλφου με συναδέλφο, και δασκάλου με γονιό, αφού οι πρώτοι ΘΕΛΗΣΑΝ ΕΠΙ ΤΟΥΤΟΥ να ταλαιπώρησαν τους δεύτερους. Για ποιόν αγώνα και συμπόρευση λοιπόν μιλάς στην πράξη, εναντίον της κατηγοριοποίησεις; Οι αγώνες δεν γίνονται στον καναπέ, ούτε βαρώντας τον αδελφό σου. Βαράς τους παραπάνω. Προς τα εκεί στοχεύεις ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ. Τότε ακολουθούν και οι άλλοι εθελούσια και εμπνέεις ως αγωνιστής. Είδες κάποια δασκάλα από αυτές να έκανε κάτι ΠΑΡΑΠΑΝΩ από όσα απαίτησε από τους γονείς με την ανώριμη στάση της αυτή, να μην ειδοποιηθούν δηλ. οι γονείς; Σε διαβεβαιώ όχι. Και κάτι τελευταίο επειδή έχω παιδιά, και μίλησες για παιδιά, σου λέω οτι τα παιδιά ξέρουν και βλέπουν καλά ποιος αγωνίζεται. Μη φοβάσαι.
    παπα-Παύλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. παπα παυλο φυσικά για σένα οι αγώνες γινονται μόνο απο τον άμβωνα. Ποτέ λες να απεργήσεις και εσυ που εισαι το καλό σκυλί της κάθε κυβέρνησης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.