Header Ads

Header ADS

ΗΠΑ: Οκτάγωνο το σχήμα του αγνώστου αντικειμένου που καταρρίφθηκε στη λίμνη Χιούρον



Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών σημείωσε ότι δεν έχει καμία πληροφορία για τα «ιπτάμενα αντικείμενα» που καταρρίφθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες πάνω από την Αλάσκα και τον Καναδά

Με το σταγονόμετρο διαρρέονται οι πληροφορίες από το αμερικανικό Πεντάγωνο για τα άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα που κατέρριψε ο αμερικανικός στρατός. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει σήμερα το CNNiτο αντικείμενο που καταρρίφθηκε πάνω από την λίμνη λίμνη Χιούρον στο Μίσιγκαν «είχε σχήμα οκτάγωνου με κορδόνια να κρέμονται από αυτό και δεν φαινόταν να φέρει τίποτα. Καταρρίφθηκε από αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 την Κυριακή και πετούσε στα 20.000 πόδια πάνω από την Άνω Χερσόνησο του Μίσιγκαν. Ήταν έτοιμος να περάσει πάνω από τη λίμνη Χιούρον όταν εξουδετερώθηκε».

Παράλληλα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το SkyNews, όταν ο στρατηγός της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, Γκλεν Βαν Χερκ, ρωτήθηκε σχετικά με το αν τα άγνωστα αντικείμενα θα μπορούσαν να είναι εξωγήινα απάντησε «Δεν έχω αποκλείσει τίποτα».

Χαρακτηριστική ήταν και η δήλωση του Τζακ Μπέργκμαν, μέλους της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής ο οποίος έγραψε στο Twitter: «Ο αμερικανικός λαός αξίζει πολύ περισσότερες απαντήσεις από αυτές που έχουμε», απηχώντας τα αυξανόμενα ερωτήματα στη χώρα και στους πολιτικούς σχετικά με αυτά τα γεγονότα.

Το Πεκίνο κατηγορεί την Ουάσιγκτον

Εν τω μεταξύ σήμερα η Κίνα δήλωσε σήμερα ότι αμερικανικά μπαλόνια μεγάλου ύψους πέταξαν μέσα στον εναέριο χώρο της χωρίς άδεια περισσότερες από 10 φορές από την αρχή Ιανουαρίου 2022.

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Ουάνγκ Ουενμπίν, απαντώντας σε ερώτηση στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο Πεκίνο, δεν έκανε γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Ερωτηθείς πώς η Κίνα απάντησε στις υπερπτήσεις αυτές, ο Ουάνγκ δήλωσε πως η απάντηση της Κίνας σε τέτοια επεισόδια είναι υπεύθυνη και επαγγελματική.

Ο ισχυρισμός αυτός της Κίνας διατυπώνεται αφού οι ΗΠΑ κατέρριψαν νωρίτερα τον τρέχοντα μήνα αυτό για το οποίο λένε πως ήταν ένα κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Καρολίνας. Το Πεκίνο λέει πως το μπαλόνι ήταν ένα αερόπλοιο μη στρατιωτικών ερευνών και κατηγόρησε την Ουάσινγκτον για υπερβολική αντίδραση.

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν καταρρίψει στη συνέχεια τρία άλλα ιπτάμενα αντικείμενα πάνω από τη Βόρεια Αμερική.

newsbomb.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.