Header Ads

Header ADS

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ:Έγγραφο δημάρχου προς τις υπηρεσίες του ΕΛ.Γ.Α. για τις ζημιές στην ελαιοπαραγωγή από γλοιοσπόριο και δάκο



Με αφορμή τις εκτεταμένες ζημιές που σημειώνονται στην φετινή ελαιοπαραγωγή, ο Δήμαρχος κ. Ηρακλής Τριχείλης με επιστολή του προς τον Δ/ντή του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Τρίπολης κ. Γιάννη Ασσιούρα κια προς τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, αναφέρει τα εξής:

“Σας ενημερώνουμε ότι οι ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες αλλά και τα υψηλά ποσοστά υγρασίας που επικράτησαν το τελευταίο δίμηνο στις περιοχές του Δήμου Μονεμβασίας, ευνόησαν την έξαρση προσβολών από γλοιοσπόριο αλλά και δάκο, με αποτέλεσμα να σημειώνονται μεγάλες ζημιές στην ελαιοπαραγωγή αλλά και σημαντική ποιοτική υποβάθμιση του παραγόμενου ελαιολάδου.

            Τα παραπάνω διαπιστώνονται όχι μόνο στους αγρούς αλλά και από τα στοιχεία των ελαιοτριβείων.

            Δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα ούτε στο ελάχιστο για συντόμευση της ελαιοσυγκομιδής, το αντίθετο μάλιστα, λόγω της μεγάλης έλλειψης εργατικών χεριών, γεγονός που σε συνδυασμό με το πολύ υψηλό κόστος παραγωγής (λιπάσματα, άρδευση, ημερομίσθια εργατών) έχει οδηγήσει τους ελαιοπαραγωγούς σε απόγνωση.

            Για τους παραπάνω λόγους  παρακαλούμε όπως, αρμόδια κλιμάκια του ΕΛΓΑ προσέλθουν στην περιοχή το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να  πιστοποιήσουν τη ζημιά και εν συνεχεία, μέσω του προγράμματος Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων ή άλλου χρηματοδοτικού προγράμματος να αποζημιωθούν οι ελαιοπαραγωγοί.

Ο Δήμαρχος

Ηρακλής Τριχείλης”

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.