Header Ads

Header ADS

Ο ΠΟΤΑΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΕΜΜΑΟΥΗΛ ΤΡΙΦΥΛΛΗ – ΚΑΒΑΚΟΥ « JOY » (ΧΑΡΑ)



ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ

Ο ΠΟΤΑΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΕΜΜΑΟΥΗΛ ΤΡΙΦΥΛΛΗ – ΚΑΒΑΚΟΥ « JOY » (ΧΑΡΑ)

Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ποταμού ανακοινώνει με πολύ χαρά και συγκίνηση την απόκτηση του σημαντικού έργου του Ποταμίτη γλύπτη Εμμανουήλ Τριφύλλη - Καβάκου « JOY » (ΧΑΡΑ) . Το έργο αυτό αγοράστηκε από Οίκο Παλαιών Έργων Τέχνης του Παρισιού, έπειτα από εισήγηση και ενδελεχή έρευνα του Κοσμά Μεγαλοκονόμου, και μετά από ομόφωνη απόφαση των μελών του Συλλόγου στη Γενική Συνέλευση της 29ης Αυγούστου 2022.

Ο Εμμανουήλ Ανδρέα Τριφύλλης - Καβάκος (1885 – 1972) υπήρξε διάσημος γλύπτης. Γεννήθηκε στα Τριφυλλιάνικα Ποταμού Κυθήρων. Σπούδασε καλές Τέχνες στην Αμερική και στη συνέχεια με υποτροφία στο Παρίσι όπου και διέπρεψε και επιβραβεύτηκε με πολλές διακρίσεις.

Όσον αφορά το έργο του που αποκτήθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποταμού ή Αδαμαντία Τριάρχη - Μακριγιάννη, στο βιβλίο της «Γράμμα από το Αστικό Σχολείο», αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής : « Έτοιμη να πετάξει προς τον Ουρανό είναι η χορεύτρια του Εμμανουήλ Καβάκου. Εκφράζει αιθέρια τη Χαρά της Ζωής το μέγιστο αγαθό της διαχρονικής Ελλάδας, από τον Όμηρο ως το Σολωμό» .

Το νεοαποκτηθέν έργο του Κυθήριου γλύπτη θα κοσμεί αίθουσα του Αστικού Σχολείου, όταν ολοκληρωθεί η αποκατάστασή του. Μέχρι τότε θα βρίσκεται σε αίθουσα του Κοινοτικού Μεγάρου στην πλατεία του Ποταμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.