Header Ads

Header ADS

ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ ΠΡΕΚΑΣ:ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ. Καλημέρα Τσιρίγο μου

Το Τσιρίγο και οι Άνθρωποί του αυτές τις τρεις ημέρες προσέφεραν με κάθε τρόπο στην διαχείρηση του μεταναστευτικού ζητήματος, ώστε να δείξουμε ως λαός ότι έχουμε αξιοπρέπεια, ανθρωπιά, υπευθυνότητα και μπορούμε στα δύσκολα να φέρουμε αποτελέσματα. Το τοπικό κράτος ανύπαρκτο, με μόνη εξαίρεση τον Γιάννη Κατσανεβάκη.

Οι εθελοντές Κυθήριοι και τουρίστες σήκωσαν όλο το βάρος στις πλάτες τους, με τον Μανώλη, την Αριστέα, την Θεοδώρα και αμέτρητους ακόμη από την Πλατεία Άμμο μέχρι το Καψάλι. Σήμερα ενημερωθήκαμε ότι αυτή η δραστηριότητα της επαγγελματία του νησιού Μυρτώς Νικολογιάννη διοργανώνεται σε συνεργασία με το δίκτυο των εθελοντών με σκοπό τα έσοδα να διατεθούν στην προσπάθεια διαχείρησης του μεταναστευτικού αλλά και κάθε κρίσης που μπορεί να αντιμετωπίσουμε στο μέλλον ως ένα μικρό νησί. Για άλλη μια φορά η μικρή μας κοινωνία έδειξε ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε κάθε δυσκολία, αυτό οργανωμένη και αυτό κυριαρχούμενη, απέναντι στην ακυβέρνητη επιτελική πραγματικότητα.

Οι Τσιριγώτες έχουμε δείξει στην πλειοψηφία μας να αντιστεκόμαστε σε πυρκαγιές σεισμούς και καταποντισμούς. Είμαστε ένας ιστορικός μεταναστευτικός λαός που απλώθηκε στα 4 σημεία του ορίζοντα και αξίωσε μια καλύτερη ζωή, μέσα στις κακουχίες της φτωχής γης μας, της Μικρασιατικής καταστροφής, του ξεριζωμού σε Αυστραλία και Αμερική.

Είμαστε το αέναο σπέρμα που αντιπροσωπεύει μια παγκόσμια κοινότητα που προσδοκά Ειρήνη, Τροφή, Ελευθερία. Ανοίγουμε τα φτερά μας και διατυμπανίζουμε το βαθύτερο νόημα του να γεννίεσαι γυμνός και να πεθαίνεις σε κάθε γωνιά αυτής της γης με κάθε ίχνος ευδαιμονίας.

Εκεί που οι Σουλτάνοι, οι Βασιλείς και οι Εξουσιαστές πάσης φύσεως και χρηματοδοτήσεως μετράνε μαζί με τους αυλικούς τους το βιός μας ως δικός τους, υπάρχουμε εμείς οι μικροί κόκκοι αυτού του κόσμου. Με μεγάλη συγκίνηση χαιρετώ τον ΚΑΤΣΑΝΕΒΑΚΗ, ΧΑΡΟ, ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΥ, ΚΑΤΡΑΚΗ και όλους εσάς που ξέρετε να δίνετε έστω ένα ποτήρι νερό στην έρημο με τα αγκάθια και του όφιδες μελανοχίτωνες…. Η αγάπη όλα τα νικά, τα άγρια κατευνάζει.

ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ. Καλημέρα Τσιρίγο μου

3 σχόλια:

  1. Μη μπερδεύεστε Κύριε Πρέκα!Οι Έλληνες που έφυγαν στο εξωτερικό έφυγαν ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ κι όχι «λαθρομετανάστες».Όπου πάτησε το πόδι του ο ΕΛΛΗΝΑΣ άνθισε ο τόπος!Αντε μπράβο.Ελεος πια….!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χάνεις τα λογια σου. Ειναι σα να μιλας στον Πολακη

      Διαγραφή
  2. Να ενσωματωθούν οι λαθροεπενδυτές με ένα νόμο και ένα άρθρο. όπως σκίσατε το μνημόνιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.