Header Ads

Header ADS

Νυχτερινή τροπολογία για να βάζουν τους εκδότες φυλακή μέσω αγωγών!

 

Επισήμως, η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετατρέπεται σε «καθεστώς» τύπου Ερντογάν

Με νυχτερινή και αιφνιδιαστική τροπολογία η κυβέρνηση αλλάζει το θεσμικό πλαίσιο για τα μέσα ενημέρωσης και ειδικά για τα έντυπα, προκειμένου οι εκδότες εφημερίδων να χάνουν την προσωπική τους περιουσία μέσω αγωγών! Η τροπολογία Οικονόμου – Σταϊκούρα κατατέθηκε χωρίς διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους θεσμικούς φορείς και χωρίς να έχει υπάρξει καμία ανακοίνωση. Εντάχθηκε δε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που ψηφίζεται σήμερα!

Τον Σεπτέμβριο του 1991, επτά εκδότες και διευθυντές εφημερίδων περνούσαν την πύλη του Κορυδαλλού, με φωτογραφικό νόμο της τότε κυβέρνησης Μητσοτάκη. Όταν η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα

Με τον τρόπο που κατατέθηκε (την παραμονή της ψήφισης του νομοσχεδίου), την ώρα (μετά τις 10 το βράδυ) και τις διατυπώσεις της τροπολογίας ενδεχομένως να πρόκειται για φωτογραφική διάταξη υπέρ επιχειρηματιών – φίλων της κυβέρνησης που βρίσκονται σε αντιδικία με εκδότες! Ταυτόχρονα λειτουργεί ως προειδοποίηση του Μαξίμου προς όλους τους εκδότες την ώρα που η χώρα εισέρχεται σε προεκλογικό έτος.

Η επίμαχη τροπολογία που συνιστά την κατάλυση της ελευθερίας του τύπου

Η τροπολογία Οικονόμου – Σταϊκούρα ουσιαστικά αναφέρει ότι ο εκδότης εντύπου οφείλει να καταβάλλει αποζημιώσεις από αγωγές και μηνύσεις από την προσωπική του περιουσία. «Στην περίπτωση ιδιοκτησίας από νομικό πρόσωπο εντύπου που εκδίδεται και διανέμεται στην Ελλάδα, ορίζεται ότι η αξίωση για αποζημίωση για παράνομη περιουσιακή ζημία, καθώς και για χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη, εφόσον δεν καλύπτεται από την εταιρεία για οποιονδήποτε λόγο, καλύπτεται από τον μέτοχο ή εταίρο που κατέχει το ήμισυ τουλάχιστον των μετοχών ή των εταιρικών μεριδίων», αναφέρει η τροπολογία.

Επίσης η τροπολογία προβλέπει την υποχρέωση ορισμού διευθυντή και διευθυντή σύνταξης στα έντυπα, το όνομα των οποίων θα αναγράφεται (όπως και του νόμιμου εκπροσώπου του εντύπου) και οι οποίοι θα είναι μέλη επαγγελματικού σωματείου δημοσιογράφων.

newsbreak.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.