Header Ads

Header ADS

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΓΙΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΟΦΙΜΟΥΣ


ΤΡΙΦΥΛΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΥΘΗΡΙΩΝ

Ανακοίνωση

Μετά από δύο και πλέον χρόνια αυστηρών μέτρων προστασίας των τροφίμων του Γηροκομείου Κυθήρων είχαμε αυτές τις μέρες 11 κρούσματα μέχρι στιγμής, μεταξύ των τροφίμων. Φαίνεται να ήταν και αυτό αναπόφευκτο τελικά μετά από ένα μεγάλο διάστημα, που, ειδικά στο τελευταίο δίμηνο, είχαμε μία αδικαιολόγητη γενική χαλάρωση στην τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας και στα Κύθηρα. 

Αυτή οδήγησε το νησί μας να βρίσκεται τις τελευταίες ειδικά εβδομάδες στην ανώτερη κατηγορία κινδύνου, δηλαδή στο κόκκινο. Η μεταδοτικότητα του στελέχους Όμικρον, η χαλάρωση στη χρήση μάσκας, στον κοινωνικό συγχρωτισμό και, ειδικά, στην αδιαφορία εφαρμογής μέτρων απομόνωσης ολίγων ημερών από πολλούς που βρίσκονται θετικοί στον ιό, οι οποίοι συνέχιζαν να κυκλοφορούν κανονικά και να έρχονται σε επαφή με υγιείς, ήταν μοιραίο να μολύνουν μεγάλο αριθμό ανθρώπων και να φέρουν, τελικά, τον ιό και στο Γηροκομείο, παρά τα μέτρα που είχαν ληφθεί. 

Μετά τη διαπίστωση των κρουσμάτων στο προσωπικό, τα οποία οδηγήθηκαν άμεσα στην προσωρινή απομάκρυνση, είχαμε δυστυχώς και στους τροφίμους, κάτι που φαίνεται να ήταν αναπόφευκτο, καίτοι το προσωπικό ελεγχόταν συστηματικά μέρα παρά μέρα και σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. 

Έλεγχος γινόταν περιοδικά και στους τροφίμους και, μετά την εμφάνιση κρούσματος, έγινε και πάλι σε όλους και θα συνεχισθεί για όσο διάστημα απαιτείται σύμφωνα με τα πρωτόκολλα. 

Ελπίζουμε και ευχόμαστε να μην έχουν καμία σοβαρή επιπλοκή όσοι έχουν βρεθεί θετικοί και τονίζουμε ότι είμαστε σε συνεχή επαφή με τις υγειονομικές αρχές για κάθε περίπτωση, που ήθελε κριθεί αναγκαία η παρέμβασή τους. Αν κριθεί αναγκαίο θα επανέλθουμε με νεότερη ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.