Header Ads

Header ADS

Τροποποίηση δασικού χάρτη Λακωνίας για ενσωμάτωση διορθώσεων

Με απόφασή της η Διεύθυνση Δασών ΠΕ Λακωνίας τροποποιεί τον αναρτημένο (κυρωμένο) δασικό χάρτη του συνόλου των προ-Καποδιστριακών ΟΤΑ του νομού Λακωνίας, συνολικού εμβαδού 3.456.756,94 στρεμμάτων, για την ενσωμάτωση των διορθώσεων προδήλων σφαλμάτων.

Η Διεύθυνση Δασών Λακωνία απευθύνει κάλεσμα σε κάθε ενδιαφερόμενο, αφού λάβει γνώση του περιεχομένου του διορθωμένου δασικού χάρτη, να υποβάλλει τις τυχόν αντιρρήσεις του μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αντιρρήσεων, ήτοι μέχρι την Τρίτη 26 Απριλίου 2022. Γα τους κατοικούντες ή διαμένοντες στην αλλοδαπή, η παραπάνω προθεσμία παρεκτείνεται κατά 20 ημέρες, δηλαδή έως 16 Μαΐου 2022.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, στη Λακωνία είχαν υποβληθεί μέχρι τις αρχές Μαρτίου περισσότερες από 5.000 αντιρρήσεις. Την ίδια στιγμή, πληθαίνουν τα αιτήματα φορέων της χώρας προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας για να δοθεί παράταση στη διαδικασία. Ωστόσο, όπως δήλωσε στο ecopress ο γενικός γραμματέας Δασών Κωνσταντίνος Αραβώσης, «γενική παράταση στις προθεσμίες υποβολής αντιρρήσεων σε όλη τη χώρα αποκλείεται», καθώς όπως είπε «υπάρχει υποχρέωση προς τους θεσμούς μέχρι το καλοκαίρι να γίνει η κύρωση των δασικών χαρτών για το 90% της γεωγραφικής επικράτεια.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.