Header Ads

Header ADS

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε χρηματαποστολές στην Αττική



Μια άκρως επικίνδυνη συμμορία ληστών με βαρύ οπλισμό και ποινικό παρελθόν ήταν τελικά πίσω από την ληστεία χρηματαποστολής που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην πλατεία Βαρνάβα, στο Παγκράτι. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ληστειών που έκαναν τις συλλήψεις μετατράπηκαν σε… τραπεζίτες καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν 231.000 ευρώ, λεία από τα χτυπήματα της σπείρας.

Κατά την διάρκεια των ερευνών που έγιναν σε οκτώ σπίτια και αποθηκευτικούς χώρους, όπως φαίνεται και στο βίντεο που δημοσιοποίησε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, «βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των -231.400- ευρώ, δύο (2) πολεμικά τυφέκια τύπου Kalashnikov, έξι (6) πιστόλια, δύο (2) περίστροφα, δύο (2) καραμπίνες και αεροβόλα όπλα, πλήθος φυσιγγίων, πυροκροτητές, εκρηκτικές ύλες και αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, κυνηγετικά μαχαίρια, αλεξίσφαιρα, χρονόμετρα, φορητοί ασύρματοι, διαρρηκτικά εργαλεία, πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και κινητών τηλεφώνων, τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτα».

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα κατηγορούνται ότι εκτός από την χρηματαποστολή της Πλατείας Βαρνάβα, έχουν διαπράξει επιπλέον, δύο ένοπλες ληστείες σε χρηματαποστολές και δύο κλοπές μοτοσυκλετών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 46χρονος κατείχε ηγετικό ρόλο, ο 49χρονος και ο 51χρονος το ρόλο του φυσικού αυτουργού, ο 53χρονος διέθετε τους χώρους όπου έκρυβαν τα «επιχειρησιακά» οχήματα, τα αλεξίσφαιρα γιλέκα και τα είδη που χρησιμοποιούσε η οργάνωση κατά τη διάπραξη των ληστειών. Ο 48χρονος είχε αναλάβει την επιδιόρθωση και προετοιμασία των κλεμμένων αυτοκινήτων.

Στις ληστρικές επιδρομές τους φορούσαν κράνη ενώ σε κάποιες από τις περιπτώσεις, μάσκα σιλικόνης. Δεν αποχωρίζονταν σχεδόν ποτέ το Καλάσνικωφ ενώ είχαν προμηθευτεί και αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Τις  κλεμμένες μοτοσυκλέτες μετά τις ληστείες τις εγκατέλειπαν και διέφευγαν με κλεμμένο αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετούσαν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Η σπείρα είχε τσιλιαδόρους ώστε να γνωρίζουν ποτέ έφτανε το όχημα της κάθε χρηματαποστολής αλλά και τις τυχόν κινήσεις των αστυνομικών στην περιοχή. Κατόπτευαν τα Α.Τ.Μ που ήθελαν να χτυπήσουν και χρονομετρούσαν τα δρομολόγια των οχημάτων των χρηματαποστολών. Τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν στις ληστείες τα εγκατέλειπαν ενώ για τις επικοινωνίες τους ενώ προετοίμαζαν κάποιο χτύπημα είχαν τηλέφωνα με τα οποία μιλούσαν μόνο μεταξύ τους, με κωδικοποιημένες λέξεις. Τέλος, διέθεταν χώρους που απέκρυπταν τα επιχειρησιακά αυτοκίνητα και τον οπλισμό τους.

Για τους αστυνομικούς του Τμήματος Ληστειών που ήταν στο κατόπι της συγκεκριμένης σπείρας εδώ και πολύ καιρό, τώρα ξεκινά ένα άλλο μεγάλο κομμάτι έρευνας. Θέλουν μέσω των ευρημάτων να καταφέρουν κα ταυτοποιήσουν και άλλες επιθέσεις της συμμορίας. Το απόγευμα οι πέντε συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

ΠΗΓΗ:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.