Header Ads

Header ADS

Γιατί “ακροβολίστηκε” η τεράστια αρμάδα πλοίων του ΝΑΤΟ σε Αιγαίο-Ιόνιο ενώ βομβαρδιστικά B-52 πετούν στην Βρετανία;

Tο "Τρούμαν" έδεσε στη Σούδα-Στόχος η διασφάλιση των ενισχύσεων της συμμαχίας προς τον λιμένα της Αλεξανδρούπολης

Θέσεις μάχης παίρνει το ΝΑΤΟ με Τρεις ομάδες μάχης αεροπλανοφόρων σε Ιόνιο, Κρήτη και Α.Μεσόγειο με στόχο την  Μαύρη Θάλασσα, τα Στενά του Βοσπόρου και κυρίως το Αιγαίο, λόγω των συνεχών αποστολών δυνάμεων της συμμαχίας στην Αλεξανδρούπολη.  

Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ έχουν μετακινήσει τις ναυτικές  ομάδες κρούσης τους σε συγκεκριμένες περιοχές στα ύδατα της Μεσογείου.



 Αυτό συνέβη στο πλαίσιο μιας σοβαρής επιδείνωσης στις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, όπως αναφέρουν πολλές ξένες πηγές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται σήμερα, Τρία αεροπλανοφόρα στην Ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα, το USS Harry S. Truman ( ευρίσκεται προς το παρόν στην βάση της Σούδας), το αεροπλανοφόρο FS Charles de Gaulle και το ITS Cavour, καθώς και πολλά πολεμικά πλοία των ομάδων κρούσης τους, έχουν "ακροβολιστεί" βάσει σχεδίου με στόχο την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η μεγάλη συγκέντρωση αυτών των πολεμικών πλοίων στο Ανατολικό  τμήμα της Μεσογείου είναι μια πολύ σοβαρή κίνηση, καθώς η κατάσταση στην Ουκρανία δείχνει ανεξέλεγκτη, ενώ μαχητικά των Τριών αεροπλανοφόρων περιπολούν στην Μαύρη θάλασσα σε συνεχείς αποστολές επιτήρησης, μαζί με αεροσκάφη ανεφοδιασμού.

Οι ειδικοί, με τη σειρά τους, εφιστούν την προσοχή στο γεγονός ότι το ΝΑΤΟ, ναι μεν δεν έχει πρόθεση να παρέμβει στην τρέχουσα κατάσταση στο έδαφος της Ουκρανίας, αλλά σαφέστατα παίρνει θέση κατά των ρωσικών μονάδων επιφανείας στην Μεσόγειο, ειδικά στο λιμάνι της Ταρτούς, που αποτελεί βάση του ρωσικού στόλου.

Οι Ρώσοι υποψιάζονται ότι η συμμαχία θα προσπαθήσει να αποσπάσει την προσοχή του Κρεμλίνου από την Ουκρανία, και να την στρέψει στην Α.Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ διασφαλίζουν τις μετακινήσεις των οχηματαγωγών πλοίων προς το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στο οποίο ειδικά σήμερα κατέφθασαν δύο μεγάλα πλοία και αποβιβάζουν υλικό και στρατιώτες.

"Οι ΗΠΑ θα στείλουν μονάδα μηχανοκίνητου πεζικού με τροχοφόρα ΤΟΜΑ Stryker στη Βουλγαρία στον υπό νατοϊκή διοίκηση σχηματισμό μάχης, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία". Αυτό δήλωσε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Κίριλ Πετκόφ.

«Είναι ένα ισχυρό μήνυμα προς όλους τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Πετκόφ σε συνέντευξη Τύπου με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν.

Η Βουλγαρία συγκροτεί σχηματισμό μάχης 1.000 στρατιωτών υπό την επιχειρησιακή διοίκηση του ανώτατου διοικητή των συμμαχικών δυνάμεων στην Ευρώπη (SACEUR). Ο σχηματισμός θα περιλαμβάνει στρατιώτες και από άλλες συμμαχικές χώρες.

Aμερικανικά βομβαρδιστικά και βρετανικό κατασκοπευτικό σε συνεχείς πτήσεις στην Βρετανία

Αμερικανικά βομβαρδιστικά πραγματοποίησαν μυστική επιχείρηση στον εναέριο χώρο της Σκωτίας, αναφέρουν ξένα ΜΜΕ.

Τουλάχιστον δύο βομβαρδιστικά B-52H Stratofortresses της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ εθεάθησαν να πετούν πάνω από τη Γλασκώβη.

Αυτό έγινε λίγες ώρες αφότου ένα κατασκοπευτικό αεροσκάφος Dragon Lady (Lockheed U-2) προσγειώθηκε σε βρετανική βάση της RAF μετά την ολοκλήρωση μιας άγνωστης αποστολής.

Σύμφωνα με Βρετανούς δημοσιογράφους, η αμερικανική αεροπορία πραγματοποίησε κάποιου είδους μυστική επιχείρηση στο πλαίσιο της ουκρανικής κρίσης.

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Mirror όπου αναφέρεται ότι “βομβαρδιστικά B-52 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ εντοπίστηκαν να πετούν πάνω από τον εναέριο χώρο του Ηνωμένου Βασιλείου.
Τα αεροσκάφη έκαναν για κάποιο χρονικό διάστημα κύκλους στην περιοχή της Γλασκώβης.

Τα  στρατηγικά βομβαρδιστικά μεγάλης εμβέλειας των ΗΠΑ σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πηγές να σχεδιάζει να δημιουργήσει “περιοχές άρνησης ρωσικών πτήσεων σε χώρες του ΝΑΤΟ”.

Πρόκειται για μια κίνηση που εμπίπτει στην φιλοσοφία και το δόγμα του ΝΑΤΟ σε έκτακτες καταστάσεις, ενώ οι Ρώσοι ετοιμάζουν απόβαση στην Κριμαία και απειλούν το Κίεβο πιο σοβαρά από ποτέ.

Η Ελλάδα από τα νότια  παίζει και θα συνεχίζει να παίζει τεράστιο ρόλο στα σχέδια του ΝΑΤΟ για την Μαύρη Θάλασσα και την Ουκρανία, τόσο από το Αιγαίο όσο και από τον Έβρο.

Για αυτόν κυρίως τον λόγο, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να συνομιλήσουμε με τους Νεο-οθωμανούς Τούρκους που θέλουν να υφαρπάξουν από την χώρα μας απίστευτα πράγματα, χωρίς να ρίξουν κυριολεκτικά "ντουφεκιά', αφού πιθανόν δεν τους παίρνει τίποτα ειδικά αυτήν την περίοδο.     



.pentapostagma.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.