Header Ads

Header ADS

Ρωσία: Απειλεί με πόλεμο Φινλανδία & Σουηδία

Εν μέσω βομβαρδισμών στο ουκρανικό έδαφος, η Ρωσία απειλεί τώρα… την Φινλανδία και τη Σουηδία (!) με «πολιτικές και στρατιωτικές συνέπειες» εάν κινηθούν προς ένταξη στις δομές του ΝΑΤΟ.

«Εκλαμβάνουμε τη δέσμευση της φινλανδικής κυβέρνησης σε πολιτική στρατιωτικής ουδετερότητας ως σημαντικό παράγοντα στη διαφάλιση της ασφάλειας και της σταθερότητας στη βόρεια Ευρώπη» αναφέρεται σε ανάρτηση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.
Και προστίθεται: «Η εισδοχή της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ θα έχει σοβαρές στρατιωτικές και πολιτικές προκτάσεις».

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μ.Ζαχάροβα απείλησε εάν κάποια σκανδιναβική χώρα επιδιώξει να ενταχθεί στη συμμαχία για την ασφάλεια αυτό «θα είχε σοβαρές στρατιωτικές και πολιτικές συνέπειες που θα απαιτούσαν από τη χώρα μας να λάβει αντίμετρα», ανέφεραν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Σημειώνεται ότι παρότι η Φινλανδία συνεργάζεται με την Βορειοατλαντική συμμαχία σε ορισμένα θέματα και συμμετέχει στη συνεδρίαση του σώματος στις Βρυξέλλες, εντούτοις δεν έχει προσχωρήσει επίσημα στο μπλοκ.

Στο μεταξύ, σημειώνεται πως την Πέμπτη, σύμφωνα με τους Eurasian Times, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κάλεσε τη Σουηδία και τη Φινλανδία να παρευρεθούν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ για την κατάσταση στην Ουκρανία. Την ίδια μέρα, η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Sanna Marin δήλωσε ότι η Φινλανδία θα είναι έτοιμη να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ «αν υπάρξει ζήτημα εθνικής ασφάλειας».



aftodioikisi.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.