Header Ads

Header ADS

Ουκρανία: Ο Πούτιν βομβαρδίζει το Κίεβο- «Θα είναι η πιο σκληρή ημέρα του πολέμου»

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, με τις ρωσικές δυνάμεις να επιτίθενται πλέον και στο Κίεβο.

Αγνοώντας επιδεικτικά τη διεθνή κατακραυγή ο Βλαντιμίρ Πούτιν, κάνει ουσιαστικά επίδειξη δύναμης, με δεδομένη τη συντριπτική στρατιωτική υπεροχή της Ρωσίας έναντι της Ουκρανίας, η οποία έμεινε απελπιστικά μόνη απέναντι στην πολεμική επίθεση.

Αναλυτές λένε ότι σήμερα «θα είναι η πιο σκληρή ημέρα του πολέμου», καθώς ο Ρώσος πρόεδρος έχει κάνει λόγο για “ξεκαθάρισμα”.

Upd: 08:45

Γέφυρα που βρίσκεται πάνω από τον ποταμό Teteriv στο Ivankiv περίπου 50 χιλιόμετρα βόρεια του Κιέβου, ανατίναξαν οι αερομεταφερόμενες δυνάμεις του ουκρανικού στρατού, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας. Η κίνηση αυτή έγινε σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η επέλαση των ρωσικών στρατευμάτων προς την πρωτεύουσα. Η Ουκρανία αναμένει ότι η Ρωσία θα επιτεθεί με τεθωρακισμένα στο Κίεβο αργότερα σήμερα, εκτιμώντας ότι η Παρασκευή θα είναι η πιο δύσκολη ημέρα του πολέμου, όπως δήλωσε σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών. Πέραν του Κιέβου, το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε επίσης σήμερα ότι έγινε βομβαρδισμός με πύραυλο εναντίον θέσης της συνοριοφυλακής στη νοτιοανατολική περιφέρεια Ζαπορίζια και ότι υπάρχουν «νεκροί και τραυματίες». Η περιφέρεια αυτή δεν έχει χερσαία σύνορα με τη Ρωσία μεν, αλλά βρέχεται από την Αζοφική Θάλασσα.

Νωρίτερα

Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν τη νύχτα στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Ο Αντόν Γκεραστσένκο, υφυπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, δήλωσε ότι επίθεση στο Κίεβο λαμβάνει χώρα από τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν δείχνουν κτίρια να καίγονται.

Ο απολογισμός της πρώτης ημέρας, σύμφωνα με τις Ουκρανικές αρχές είναι πάνω από 130 νεκροί, κυρίως στρατιωτικοί, και εκατοντάδες τραυματίες σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ρωσικό αεροσκάφος στο Κίεβο, που κατέπεσε σε εννιαώροφη πολυκατοικία προκαλώντας πυρκαγιά.


 


aftodioikisi.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.