Header Ads

Header ADS

ΚΥΠΡΟΣ ΑΣΠΡΗΣ – ΣΚΟΠΙΜΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΜΑΣΙΑΛΟΥ…

 


Ο Ηλίας Μόσιαλος σε ανάρτηση του στο Facebook στις 23/12/2021, επιδίωξε με θράσος να απεικονίσει την Παναγία να είναι καθισμένη στο γαϊδουράκι και να φορεί φίμωτρο καθώς να μιλά στον Ιωσήφ με τρόπο υποτιμητικό αφού ο ίδιος απεικονίζεται να αρνείται να δεχτεί το φίμωτρο.  Τι άλλο να δουν τα μάτια μας! Ο Κύριος να μας συγχωρέσει γι΄ αυτή τη βλασφημία και έπρεπε ο ίδιος να έχει το θάρρος να ζητήσει συγγνώμη πρωτίστως από την ίδια την Παναγία γι αυτή τη μεγάλη ύβρη που διέπραξε αυτές τις Άγιες μέρες της γέννησης του Θεανθρώπου και μετέπειτα από τους Ορθόδοξους Χριστιανούς.   

Δεν είχα και εγώ προσωπικά την παραμικρή αμφιβολία ότι ο Ηλίας Μόσιαλος δεν θα παραδεχόταν αυτό το λάθος του ούτε θα είχε το θάρρος να ζητήσει ούτε ένα απλό συγγνώμη από τους Χριστιανούς αυτές τις Άγιες μέρες, ενώ αντίθετα είναι περήφανος για την ανάρτηση και τις δηλώσεις του και θεωρεί ότι έκανε το καθήκον του στο ακέραιο για να σώσει δήθεν τους Έλληνες από τον κορωνοϊό.  Θεωρεί και ανέμενε ένα μεγάλο “ευχαριστώ” για την προσφορά του και τις δηλώσεις του. Τι άλλο να περιμένουμε από αυτούς τους “καθηγητές” που έχουν αυτή την νοοτροπία, αυτές τις ιδέες;  Ο Θεός να μας προστατεύσει από αυτούς τους ανθρώπους. 

Είναι δικαίωμα η ελευθερία του κάθε ανθρώπου να πιστεύει σε όποια θρησκεία θέλει καθώς έχει την επιλογή εάν θέλει να είναι άθεος.  Ο Χριστός είπε: «Όστις θέλει οπίσω μου ελθείν.».  Όμως δεν έχει το δικαίωμα κανένας να μην σέβεται και να βρίζει δημοσίως σ΄ ένα Ελληνορθόδοξο κράτος την Παναγία και τον ημών Ιησού Χριστό. Δεν θα σε κρίνω εγώ, όμως είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχεις ούτε ιερό ούτε όσιο. Ότι αυτά που δήλωσες, ήθελες εδώ και πολύ καιρό να τα πεις και είσαι και περήφανος για αυτά που είπες. Το σίγουρο είναι ότι είσαι “τυφλός” όταν δεν αντιλαμβάνεσαι ότι η  Παναγία η είναι Μητέρα του κάθε ανθρώπου. Είσαι τυφλός που δεν βλέπεις την αγάπη της Παναγίας προς τον κάθε άνθρωπο.  Είσαι τυφλός που δεν θέλεις να παραδεχτείς τα θαύματα που κάνει συνεχώς η Παναγία μας. 

Αναμφισβήτητα ήταν σκόπιμη η ανάρτηση του Μόσιαλο με θέμα την Θεοτόκο μας. 

Από το λογοτεχνικό περιβόλι – Ρένα Τζωράκη: 

«Η γλυκιά μανούλα όλων μας η Παναγίατων Ελλήνων και απανταχού της γης… 

Ποια λόγια να βρω σήμερα που γιορτάζεις Μανούλα της Γης, Βασίλισσα του Κόσμου, Θεραπεύτρια των σωμάτων και των ψυχών μας ……
Χαίρε Ρόδο αμάραντο!
Χαίρε Γυναίκα , που ανύψωσες τη γυναίκα!
Χαίρε Παρθένα που τίμησες την Αγνότητα!
Χαίρε δάκρυ της ταπείνωσης και στεναγμέ των βασάνων του κόσμου!
Χαίρε Βασίλισσα των Αγγέλων!
Χαίρε μάνα του Ουρανοί και της γης!
Μάνα του πονεμένου, του βασανισμένου, του προδομένου, του κουρασμένου, του αδικημένου, του φτωχού , του ορφανού…
Μάνα γλυκιά, σεβάσμια ,Υπέρλαμπρη ,Πάναγνη, Υπερένδοξη.. 

Άφησε μέσα στο βαθύ και υπέρκοσμο βλέμμα Σου, να σβήσει το δάκρυ μας.
Άφησε μέσα στα μεγάλα μάτια Σου, να βυθιστεί ο στοχασμός μας.
Άφησε πάνω στα πανάχραντα χέρια Σου, να κρεμαστούν οι ελπίδες μας.
Άφησε να πάρουμε ένα νήμα από το πέπλο της πάναγνης ζωής Σου, να υφάνουμε το υφάδι της ζωής μας.
Μάνα του κόσμου και του θεού μας. Μέσα στην καρδιά μας σήμερα ας σταλάξει η Χάρη Σου και από της προσευχής Σου την πυρά κάνε Κυρά μας Δέσποινα μια σπίθα   στα πονεμένα στήθη μας να φθάσει!!!» 

Κύπρος Ασπρής

Λευκωσία / Κύπρος 

triklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.